Новините в София: Най-важното за деня 9 август, 2019 г.

obzor

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 август 2019 г.

Положиха основен слой настилка по бул. "България" (СНИМКИ)

Започна полагането на основния слой зърнест асфалт - биндер по северното пътно платно на столичния бул. "България". Преди месеч започна ремонт по възловото трасе в София от бул. Черни връх до "Акад. Иван Гешов". Основният слой вчера бе поставен в участъка между бул. "Витоша" и бул. "Акад. Иван Гешов". По пътя бе положено 700 тона от сместа за настилка върху вече съществуващата стоманена мрежа.

Планирани прекъсвания на ЧЕЗ в София от 12 до 16 август

ЧЕЗ Разпределение осъществява амбициозна инвестиционна програма за подобряване на услугите за своите клиенти. Компанията всекидневно извършва дейности, свързани с изнасяне или рециклиране на електрически табла, подмяна на електромери, ремонт на съоръжения по електрическите мрежи средно и ниско напрежение, присъединяване на клиенти, кастрене, профилактика на трафопостове и други. Успешната реализация на тези мерки налага кратковременни прекъсвания на електрозахранването.

Препроектират реконструкцията на "Александър Невски" и Зона 4

В момента върви препроектиране на реконструкцията на площада около храм- паметника "Александър Невски". Първоначалната идея бе на мястото да има асфалт, вместо павета. Но тя срещна доста неодобрение. И заради това паветата се запазиха. Главният архитект Здравко Здравко уточнява с проектанта етапите по процеса, каза заместник- кметът на София Дончо Барбалов пред журналисти.

"Да изчистим България заедно" стартира детски конкурс за плакат

Детски конкурс стартира от днес, 9 август 2019 г. като част от най-голямата кампания у нас "Да изчистим България заедно". Националният конкурс за плакат е на тема "Добрият пример", съобщиха организаторите bTV Media Group.

Приключва санирането на болница "Шейново"

До дни ще завърши работата по енергийната ефективност на АГ болница "Шейново". Това съобщи пред журналисти заместник- кметът на София Дончо Барбалов. Именно отоплението през зимата и осветлението са едни от големите разходи за болничните заведения извън чисто медицинските. За болниците в София освен различните ремонти има доставка на ехографи за няколко лечебни заведения.

С модерни уреди оборудваха физиотерапията в 12 ДКЦ (СНИМКИ/ВИДЕО)

18 модерни уреда са закупени за отделението по физиотерапия на 12 ДКЦ в столичния квартал "Люлин- 9". Това значително ще улесни лечението на пациентите и по-лесното им връщане в социалния и трудовия процес. Днес на проверка в болничното заведение бе и заместник- кметът на София Дончо Баралов. Заедно с него дойде и управителят Васил Василев.

32-километрово Зелено околовръстно ще свърже парковете в София

Трасето е проектирано от арх. Александров, Столична община преговаря с НКЖИ София да има Зелено околовръстно, което ще свързва всички паркове в столицата. Тази идея вече е разработена от арх. Светослав Александров, съобщава bTV. Зеленото трасе ще обхване старите изоставени индистриални жп трасета в града и ще е дълго 32 км.

Къде в София с децата през уикенда

През горещите летни месеци в столицата има различни прояви, които са подходящи както за родителите, така и за техните деца. Две идеи за забавление на малките столичани предлагат от кино „Кабана“ този уикенд, съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. В събота от 11 ч. на лятната сцена пред НДК ще започне представлението на „Арт Театър“ – „Покана за игра с веселите градски музиканти“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 23 април 2024 г....

Времето на 23 април 2024 г.: Над столицата ще е облачно и хладно, съобщават от НИМХ. За столицата е обявен жълт код за ...

Прочети още keyboard_arrow_right