Новините в София: Най-важното за деня 9 декември, 2019 г

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 декември 2019 г.

Ненчо Илчев представя "Забранена книга за фокуси" в НДК

Забавни истории и разкрити тайни от света на илюзиите - това ни очаква в книгата на Ненчо Илчев “Забранената книга за фокуси”. Първото ѝ представяне ще бъде именно днес от 18,30 ч. в Club 1 в НДК. Това съобщават от Дирекция "Култура" на Столична община. Ненчо споделя с читателите си 51 фокуса.

Столична община с последни данни за въздуха в града

Показанията на станциите към 7 ч. тази сутрин са под 50 микрограма, с изключение на станцията в "Младост", където тези стойности са по-високи. Това съобщи пред камерите на БНТ Лорита Радева, председател на комисията по околна среда в Столичната община.

Палят Коледната елха в село Казичене (СНИМКИ)

Малчуганите ще закичат свои играчки на специално дърво без ток Коледната елха ще блесне тази вечер в Казичене. За 17.15 ч е обявена празничното събиране на мегдана пред кметството, научи Столица.bg.  Елхата е висока 12,5 м и вече е окичена със стотици светлини.

Благотворителен базар събра над 12 000 лв. за ЦСОП "Едуард Сеген" (ВИДЕО)

Благотворителен базар събра много нови приятели и 12 164,17 лв., които са предназначени за подкрепа на децата от Центъра за специална образователна подкрепа "Едуард Сеген" в район "Надежда".

Кметът на "Оборище" ще работи за реставрация на 50 паметника на културата и достъпна среда

Кметът на "Оборище" Николай Александров иска да реставрира 50 сгради, паметници на културата. Те се намират основно в зоната около бул. "Мария Луиза" и Женския пазар и трябва да се ремонтират, защото са в аварийно състояние. Това каза Александров в интервю пред Радио "София".

Катастрофа между трамвай и лека кола до Петте кьошета

Катастрофа е станала на бул. "Христо Ботев" между лека кола и трамвай. Сблъсъкът е близо до  Петте кьошета, съобщават шофьори в социалната мрежа.

Татяна Лолова през сълзи: "Стояно, нали обеща да си вечна!" (СНИМКИ)

Тъмен повод за една светла личност събра артисти, политици, общественици и обикновени хора в столичния Сатиричен театър "Алеко Константинов". Днес България се прощава с великата Стоянка Мутафова. "Майката" на повечето родни актьори отиде в по-добрия свят на 6 декември. Случайно или не, поклонението е на рождения ден на друга легенда- Стефан Данаилов. Той почина преди седмица.

Втора наркогрупа разбита за 4 дни в Елин Пелин

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици в Елин Пелин и София.   Те бяха задържани на 7 декември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура, ТС БОП – София област. Това е втората наркогрупа, действаща на територията на Елин Пелин и региона, неутрализирана в рамките на 4 денонощия.

 3300 фирми и домакинства в "Лозенец" останаха без ток заради строителни работи

Несъобразени изкопни работи на строителна фирма в понеделник сутринта скъсаха кабел 10 киловолта, собственост на ЧЕЗ Разпределение България. Заради това за 40 минути без електрозахранване останаха 3300 клиенти на дружеството в столичния кв. „Лозенец“.

Внасят поправка в парламента за инкриминиране на горенето на отпадъци

Депутати на ГЕРБ внасят в парламента утре поправки в Закона за отпадъците. Промяната е да се инкриминира горенето на отпадъци. "Имам обещанието, че утре народни представители от ГЕРБ ще внесат исканата промяна. Така горенето на отпадъци ще бъде прието за престъпление, а то е спрямо живота и здравето на хората", каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Арестуваха 70-годишен, продавал фалшиви лични документи в столицата

Мъж на 70 години е задържан за търговия с фалшиви лични документи в София, съобщават от МВР. При претърсването са намерени и иззети много задгранични паспорти, лични карти и шофьорски книжки.

Дига от 1897 м пази р. Лесновска да не залее район Кремиковци (СНИМКИ/ВИДЕО)

Дига с дължина от 1897 м пази от преливане на река Лесновска в участъка в район Кремиковци, около Долно Богров, видя Столица.bg. Тя е изградена от Столична община и остава да бъде довършена следващия месец.

Мъж падна при слизане от рейс в София

Мъж на 60 години е паднал, когато е слизал  от автобус на градския транспорт в столицата. Това съобщи  говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ  – София Катя Сунгарска, цитирана от "Фокус".

Въвеждат безплатни буферни паркинги в София утре

Заради днешните стойности на ФПЧ в София и прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология за жълт код за мъгла утре, 10 декември, Столичната община пуска безплатни буферни паркинги, за гражданите, които ще изберат да оставят колите си и да използват градския транспорт.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right