Новините в София:Най-важното за деня 9 февруари, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 февруари 2020 г.

Колко е мръсен въздухът в София (СНИМКИ)

Истерия заради мръсния въздух в София не липсваше и днес. От сутринта се съобщава, че столицата е на 18-о място в света по мръсен въздух. За няколко часа, към 16.30 часа днес, София бе вече на 13-о място в класацията на airvisual.com за качеството на въздуха и конкретно за замърсяване с ФПЧ2,5.

Над 400 малчугани се забавляваха на Зимния семеен фест на Витоша (СНИМКИ)

Над 400 малчугани се включиха в четвъртото издание на Зимния семеен празник, събрал днес хиляди любители на планината и спорта в местността Офелиите на Витоша. Снежният фестивал се организира от „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ и е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавления през зимата.

В Костинброд изграждат онкохематологичен център за деца

Строежът на Център за деца с онкохематологични заболявания в Костинброд ще бъде завършен през май т. г.. Това е един изключително добър и ценен проект, който се реализира от община Костинброд, съобщава радио София на БНР. Проектът стартира като инициатива на родителите от Сдружението на деца с онкохематологични заболявания, които успяват да съберат средства и придобиват парцел. Мястото на Центъра е на границата между селата Опицвет и Безден.

Повдигнаха обвинение на Бахаров, шофира с над 1,2 промира алкохол и кокаин

Прокуратурата в Разлог повдигна обвинение на актьора Явор Бахаров. В събота след обяд той бе проверен от полицаи в Банко да шофира след употреба на алкохол, съобщи Нова телевизия. Актьорът бе арестуван и изкара нощта в ареста в полицейското управление. Полевият тест е показал, че популярният артист е седнал зад волана с над 1,2 промила алкохол в кръвта  и след употреба на кокаин, потвърждават от прокуратурата.

Александър държи класацията за новородени в София

Най-много новородени момченца в София са кръстени Александър. Гръцкото име е предпочитано от родителите през 2019 г., съобщиха пред Столица.bg от Столична община. Името означава "защитник на хората", а величието на Александър Македонски е още причина родителите да изберат име, което носи сила и величие на рожбата им.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right