Новините в София: Най-важното за деня 9 май, 2020 г.

Новините в София:Най-важното за деня 9 май 2020 г.

Снимка: Столица.bg, Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 май 2020 г.

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев се разби край Елин Пелин

Самолетът на бизнесмена Ивайло Пенчев е паднал край летище Лесново, община Елин Пелин,съобщава Нова телевизия. Сигналът за инцидента е подаден в 13:27 ч. На място е изпратена линейка от Елин Пелин, която е транспортирала мъжа към противошокова зала в "Пирогов", потвърдиха пред медията от Спешна помощ.
Той е с политравма и не е губил съзнание. По информация на Нова самолетът е частен, а Пенчев е бил сам в кабината.
Бизнесменът е собственик на „Уoлтoпия“ - най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.

Шофьор даде път на патица и нейните малки на бул. "Иван Гешов" (ВИДЕО)

Столичен шофьор почти спря колата си насред платното, за да минат патица и нейните малки. Кадър от срещата му с пернатите "столичани" бе публикуван в социалната мрежа. Тя се състоя в локалното платно на бул. "Иван Гешов", веднага след кръстовището с бул. "Цар Борис III". Добрата постъпка отприщи вълна от коментари в интернет, повечето позитивни.

Дупка се отвори между трамвайното трасе на "Граф Игнатиев" (ВИДЕО)

Дупка се появи между трамвайното трасе на столичната улица "Граф Игнатиев". За това съобщиха стотици граждани със снимки и видеа в социалната мрежа. Заради проблема известно време трамваите в района изпитваха доста затруднения с преминаването.
Мястото на аварията е точно преди кръстовището с ул. "Г.С.Раковски". Ремонтът ще бъде за сметка на изпълнителя. За отворената дупка е уведомен зам.-кметът по строителството на Столична община инж. Цветан Божинов. По най-бързия начин трасето ще бъде ремонтирано, обясниха пред Столица.bg от "Московска" 33.

Отказаха разрешително за строеж на кооперация в "Дианабад"

Кметът на район "Изгрев" отказа да издаде разрешително за строеж на жилищна кооперация в "Дианабад" и изпрати преписката към главния архитект на София. Това съобщиха във Фейсбук от администрацията на района.
Ето и как обоснова своя отказ кметът д-р Делян Георгиев:
"Вярно е, че собствениците имат права, но нека не забравяме, че и бъдещите такива също имат права. Под тази евентуална сграда река Новачица влиза под земята, а строежът ще е върху нея. За мен това е неприемливо и крие много рискове напред във времето.Строителство върху речни корита се изпълнява трудно, често се случват и инциденти. Затова не смятам, че ние като общество трябва да поемаме излишни рискове."

МВР издирва 22-годишен студент от "Обеля"

Давид Лъчезаров Георгиев е напуснал дома си в кв."Обеля" на 27 март сутринта и оттогава е в неизвестност. Той е обявен за национално издирване след подадена молба от родителите му и предприети действия за откриване на местонахождението му на територията на София. Давид е студент и е на 22 години.

От НСИ: Средната заплата в София мина 1800 лв.

В София средната заплата за декември е 1843 лв., показват данните на НСИ, цитирани от "Труд". Столичани взимат с около 500 лв. повече от средното възнаграждение за страната, което за декември е в размер на 1349 лв. Но ако от данните на НСИ се извадят възнагражденията в столицата, се оказва че средната заплата за останалата територия на страната е около 1050 лв., а столичани взимат със 74% повече.

92-годишният дядо Тодор е изписан от ВМА, преборил COVID-19 (СНИМКИ)

92-годишен мъж е излекуван от коронавируса и вчера бе изписан от ВМА- София. Той е бил настанен в Инфекциозното отделение. Добрата новина съобщиха от Клиниката по инфекциозни болести на болницата във Фейсбук. Медиците са възхитени от силата на духа на дядо Тодор и не пестят милите си думи за него.

16 нови заразени с COVID-19 в София за денонощие, излекуваните вече са 422

46 са новите случаи на коронавирус в България за последните 24 часа. Така общият брой положителни проби за COVID-19 у нас вече е 1911. Това съобщи на брифинг секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.
Новите случаи в София са 16, Ямбол -11, Плевен - 7, Видин - 3 , Пловдив и Благоевград - 2, Кърджали - 1. 206 медицински лица са заразени с коронавирус. Има 5 нови случаи-4 лекари и една медицинска сестра.
Излекувани досега са 422-ма души.

Инцидентът с Ивайло Пенчев- заради проблеми с двигателя на самолета

Инцидентът със самолета на бизнесмена Ивайло Пенчев, който се разби до летище Лесново по-рано днес, е станал заради проблеми с двигателя. Някъде на 10 метра, не е успял да се издигне, след което аварийно се е приземил в дървета, съобщи директорът на "Пирогов" проф. Асен Балтов, цитиран от bTV. Ивайло Пенчев е съосновател и изпълнителен директор на „Уолтопия“ – най-голямата компания за изкуствени катерачни стени в света.
На бизнесмена са направени много изследвания. На този етап не може да се каже дали има или няма опасност за живота му, защото не трябва да се подценяват получените от него травми, казаха от "Пирогов" пред Столица.bg.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right