Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 май 2021 г.

Мъж е със счупена ръка при катастрофа на Орлов мост

Мъж е със счупена ръка при катастрофа на Орлов мост. Той е пострадал при челен удар на два автомобила на най-натовареното кръстовище в София. По първоначална информация едната кола е минала на червен светофар и отнето предимство при ляв завой. Забил се е челно в насрещно идващата кола.

Ексшефът на НДК Мирослав Боршош става зам.-кмет по култура на Столична община?

Бившият шеф на НДК Мирослав Боршош става зам.-кмет по културата на Столична община, съобщи 24 часа, позовавайки се на източник от московска 33. Той ще наследи уволненият преди 10 дни дългогодишен зам.-кмет по култура и образование на София доц. Тодор Чобанов. За попълване на екипа на кмета Йорданка Фандъкова са обсъждани няколко имена, но засега вниманието е насочено към  48-годишния културолог. Тодор Чобанов бе уволнени заради забавяне на ремонта и минералната баня в Овча купел, който ще се финансира по европейска програма, както и сканадалът с отдаването стадион "Кривуля" в Бояна на Даниел Боримиров.

Катастрофа затвори пътя при 22-ри км на „Хемус“ към София

Временно е затворено движението при 22-ри км на магистрала „Хемус“ към София е заради катастрофа, съобщиха от АПИ. Товарните автомобили изчакват на място, а леките се отклоняват по обходен маршрут на пътен възел "Витинска река" и при с. Чурек се включват отново на АМ „Хемус“. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

След сигнал до Столица.bg: Светкавична реакция и изчистени контейнери в "Борово" (СНИМКИ)

Светкавична реакция на Столичен инспекторат в неделя и на почистващата фирма в район Красно село за броени часове решиха проблема с натрупаните отпадъци в кв. Борово. Към момента всички контейнери и прилежащите площи на ул. "Солун" са изчистени, като и на ул. "Борово". На местата с купищата отпадъци веднага е изпратен екип от фирмата за чистота в района Зауба. "Сметоизвозването на битовия отпадък в Красно село се извършва нощем, за да не се пречи на трафика през деня. Разделното събиране  епо график, но изхвърлените кашони е тряббвало да бъдат смачкани и поставени в контейнера за хартия. Инспектор провери и се оказа, че контейнерът за хартия е почти празен", обясниха пред Столица.bg от Столичен инспекторат.

Проф. Балтов от "Пирогов: Мисля, че в края на юни ще имаме необходимия колективен имунитет срещу Covid-19

До края на юни мисля, че в страната ще има колективен имунитет срещу Covid-19. това коментира директорът на "Пирогов" проф. д-р Асен Балтов предbTV. Според него още не се е завъртяло напълно колелото за имунизацията, защото досега нямаше дози, а болниците имаха ангажимент през март да ваксинират хората от избирателните комисии за 4 април. "Организацията е добра и за 10 дни 130 000 са общо ваксинираните с първа и втора доза. Моето мнение е, че тези з коридори трябва да продължат. Утре на заседание на Ваксинационния щаб ще се вземе решение дали да продължи функционирането им. Въпреки че личните лекари поемат основна функцията и списъците, пунктовете като тези в "Пиригов" трябва да останат за хора, пристигащи от чужбина, където работят и за тези здравни осигуровки", коментира директорът на "Пирогов".

Голяма болница с 3 корпуса и хеликоптерна площадка ще се строи в Казичене

Съвсем скоро се очаква да започне строежът на огромна болница с 14 отделения, сред които и педиатрия и хеликоптерна площадка в село Казичене, район Панчарево-Столична община. Новината съобщи местният кмет Григор Григоров в социалната мрежа.  Инвеститор е "Чайкафарма". Сградата ще е разположена на 16 декара от общо 52 декара терен - бившата "Накова градина" зад ресторант Корията, срещу МСК. Болницата ще е многопрофилна за активно лечение, а сградата ще е с 3 корпуса - 7, 6 и 3 етажа, научи Столица.bg.

Над четвърт милион са ваксинираните срещу Covid-19 в София

466 са заразените с Covid-19 за денонощието в страната, което е под 10% от направените 7503 теста. Най-после и в София положителните случаи са под 100 - 73 за денонощието, сочат данни на едининя информационен портал. 932 419 са общо са поставените ваксини в страната, а за последните 24 часа 10 048. Над четвърт милион са имунизираните в столицата - 286 402, като от тях 88 142 са с втора доза.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right