Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май 2022 г.

Автомобил умишлено прегази куче в София

Автомобил умишлено прегази улично куче в столичния квартал "Модерно предградие". Инцидентът е записан от камерите на близка сграда. Инцидентът се е случил в светлата част на денонощието, около 19 часа, разказва пред Нова телевизия Стефан, който се е погрижил кучето да бъде настанено в клиника в Горна баня.


Боядисаха с дрон една от фигурите на Паметника на съветската армия

Една от фигурите на монумента Паметник на съветската армия беше оцветена с помощта на дрон рано тази сутрин, показа btv. Част от монумента е боядисан в цветовете на украинското знаме - синьо и жълто. След като опаковането на паметника беше осуетено, на 4 и 5 май около монумента имаше сблъсъци. На 5 май около него беше направена жива верига, за да го предпази от опаковане.

Кметът на столичния Изгрев: Бизнесмен 20 години не плаща стотинка за заграбен общински имот

Бизнесмен ощетява повече от 20 години жителите на район "Изгрев", като не плаща нито стотинка за заграбен и незаконно застроен общински имот в жк Дианабад. Това написа във фейсбук кметът на столичния район Изгрев д-р Делян Георгиев.


Кметът Йорданка Фандъкова присъства на церемонията по издигане знамето на Европейския съюз

Кметът на София Йорданка Фандъкова присъства на тържествената церемония по издигане на знамето на Европейския съюз по повод 9 май, съобщават от Столична община. По традиция церемонията се състоя пред сградата на президентската институция.


Осветиха градинката на храм св. Йоан Богослов в "Левски" Г (СНИМКИ)

Новоизградената градинка от столичния район подуяне пред църквата "Св. Йоан Богослов" бе осветена. На храмовия празник литургията бе водена от белоградчишкият епископ и викарий на Софийския митрополит Поликарп.

На 9-и май бой с дръжки на знамена пред Паметника на Съветската армия в София

Днешният 9-ти май беше белязан с нови сблъсъци пред Паметника на Съветската армия в столицата. Напрежението ескалира веднага след като шествието "Безсмъртен полк" пристигна пред монумента. До конфликта се стигна, след като група млади мъже попречиха на участниците в шествието да стигнат до паметника. Наложи се да се намеси и полицията.

Карлос Контрера: Има риск заплатите в градския транспорт в София да не бъдат изплатени

Има реален риск заплатите на работещите в градския транспорт в София да не бъдат изплатени. Това стана ясно по време на днешното заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност на Столичния общински съвет.

Паяк разчисти Студентски град (СНИМКИ)

Репатриращ автомобил разчисти за пореден път неправилно паркирани коли в ж.к. „Студентски град“, видя Столица.bg. Днес следобед „паякът“ мина по ул. „Акад. Борис Стефанов“ и вдигна коли, пречещи на автобусите от градския транспорт.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right