Новините в София: Най-важното за деня 9 май 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg


Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 май 2023 г.

Втори ден граждани блокират бул. "Сливница" с искане за мерки за безопасност

За втора поредна вечер граждани се събират на столичния бул. "Сливница" на мястото на инцидента, при който загинаха двама млади пешеходци. Паметта на Ани и Явор беше почетена с едноминутно мълчание, множество граждани запалиха на мястото свещи и оставиха цветя.

Честването на 9 май в София се проведе въпреки забраната на кмета

Честване на 9 май в София имаше, въпреки забраната, издадена от столичният кмет Йорданка Фандъкова. Организаторите на събитието не го отмениха, а участниците се събраха пред Паметника на незнайния воин точно в 9,00, откъдето шествието на Безсмъртния полк се отправи към Паметника на Съветската армия в столичната Борисова градина.

Двойно повече сгради ще осветят София на LUNAR` 23

София се подготвя активно за второто издание на шоуто на светлините LUNAR. Атрактивното събитие ще се проведе от 11 до 14 май, като тази година, а локациите са двойно повече. 24 сгради в столицата ще бъдат „облечени“ в светлина и ще се превърнат в платна на талантливи творци.

Автобус от градския транспорт и джип се удариха на "Подуяне"

Автобус от линия 305 и лек автомобил са се сблъскали в района на гара Подуяне, пред ДКЦ "Вита", съобщават във фейбук групата "Катастрофи в София".

Георги Георгиев: Свикваме извънредно заседание на СОС за безопасността на движение в София

Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала от Столичния общински съвет да свиква извънредно заседание тази седмица, на което да бъдат поканени вътрешният министър Иван Демерджиев и главният секретар на МВР Петър Тодоров. Това съобщи на пресконференция днес председателят на местния парламент в столицата Георги Георгиев. Той изказа съболезнования към близките на младежите, които загинаха при катастрофата на бул. "Сливница" на 7 срещу 8 май.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right