Новините в София: Най-важното за деня 9 ноември 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 ноември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 9 ноември 2022 г.

За кого има място в Народния театър "Иван Вазов"

Народният театър "Иван Вазов" е свещено място за любителите на театъра и мое лично вдъхновение. На сцената на този театър в онези години и по-късно със затаен дъх съм гледал играта на Иван Кондов, Асен Миланов, Андрей Чапразов, Наум Шопов, в наши дни Руси Чанев, Валентин Ганев, Камен Донев, Мариус Куркински, Теодора Духовникова, Бойка Велкова... Сред десетките великолепни спектакли, които съм гледал, са и "Хъшове" на Александър Морфов с блестящия Руси Чанев, камерната пиеса "Контрабасът" с Валентин Ганев, както и паметния "Крал Лир", последната роля на Наум Шопов. Най-добрата пиеса, през последната календарна година на сцената на националния театър е "Бурята", под режисурата на Робърт Уилсън, събитие, създадено и изпълнено с изключителен перфекционизъм на целия екип и театрална класа, което може да служи като коректив, единица мярка за театър. Зашеметяващо! Вероятно най-посещаваният от мен театрален салон е този на Народен театър "Иван Вазов".

Собственици на гаражни клетки заплашват кмета на район Триадица

Обиди, ругатни и заплахи към кмета на столичния район Триадица - Димитър Божилов са отправили собственици на гаражни клетки. Причината е, че днес от администрацията принудително са премахнати още 14 клетки от кв. “Стрелбище”, съобщи Божилов. Обидите и слосесната агресия не са стреснали служителите на общината и те са спазили закона и са отстранили незаконно поставените гаражни клетки. 

Борис Бонев: София може да е в Топ 5 на най-добрите градове в Европа

В рамките на два мандата София може да се превърне в град, който да влезе в Топ 5 по качество на живот в Европа. Това е постижимо, заяви общинският съветник Борис Бонев. След като вчера стана ясно, че гражданската организация „Спаси София“ ще се превърне в партия, Бонев обясни как вижда пътя на новия политически субект. 

10-годишен открадна три таблета от мобилен оператор в Своге

Служител на магазина съобщил в полицията, че от обекта са изчезнали три оборотни таблета. След незабавни оперативно-издирвателни действия служителите на реда разкрили, че автор на престъпното деяние е малолетно момче.

Софиянец откри граната върху колата си

Софиянец е открил граната върху колата си и веднага е подал сигнал в полицията, съобщава Нова телевизия. Това се е случило около 10:00 ч. днес. Автомобилът е бил в локалното платно на столичния булевард "Цар Борис III". Боеприпасът е оставен на предното стъкло до чистачките на превозното средство.

Гори строеж на бул. „Симеоновско шосе“ в София (СНИМКИ)

Голям пожар е пламнал на навосотрояща се сграда на бул. „Симеоновско шосе“. Огромни пламъци и черен дим се издигат точно зад магазин „Фантастико“, съобщават очевидци. Огънят се разгорял около 14:00 ч. днес. на мястото са изпратени няколко пожарни автомобила. По първоначална информация няма жертви и пострадали хора.

С полицейски сирени и минутно мълчание почетоха паметта на Петър Бъчваров в София и страната (ВИДЕО)

Служителите на МВР в София и цялата страна отдадоха почит пред паметта на загиналия при изпълнение на служебния си дълг младши инспектор Петър Бъчваров. Днес, точно в 12 часа, с включени сирени, едноминутно мълчание и сведени глави, те изразиха съпричастност към саможертвата на своя колега и скръбта на близките му. Петър Бъчваров бе убит, изпълнявайки служебни яси дълг край граничната бразда с Турция. От Европол също изказаха най-дълбоките си съболезнования на семейството, приятелите и колегите на полицай Петър Бъчваров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right