Новините в София: Най-важното за деня 9 септември, 2019 г.

нощен трафик

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 8 септември 2019 г.

До 3 дни ще са готови промените в закона за тротинетките

 В четвъртък или петък от Държавната агенция по пътна безопасност трябва да представят за обществено обсъждане текстовете, които ще залегнат в Закона за Движение по пътищата и регламентиращи тротинетките.

Жена пострада в автобус 204 при лек инцидент

Столичанка е пострадала при инцидент в автобус на градския транспорт по линия 204, потвърдиха пред Столица.bg от Карат С, частен оператор на линията. На жената ѝ е прилошало, веднага е извикана линейка и е откарана в Окръжна болница.

Влиза в сила зимното разписание на градския транспорт в София

Градският транспорт в София от днес се движи по зимно разписание. Интервалите между колите са по-малки, отколкото през юли и през август, съобщават от Столична община. Идеята да се сменя разписание на транспорта в София е въведена през 60-те години на миналия век.

Столична библиотека възстановява изгорели книги на читалище

Столична библиотека започна благотворителна кампания за набавяне на нови книги за читалище "Светлина 1956" на село Катрище , Кюстендилско. Пожар унищожи досегашните творби в читалището.

Дончо Барбалов пред Столица.bg: Новите общински съветници ще решават дали да вдигат данъците (СНИМКИ)

За последните 4 години Столична община е инвестирала в здравеопазване общо над 50 млн. лв. Дончо Барбалов е зам.-кмет на София по направление “Финанси и стопанска дейност”, „Столично общинско здравеопазване“ и „Транспорт и транспортни комуникации“. Роден е на 1 октомври 1966 г.

Над 900 доброволци ще обновяват столичния Зоопарк

На Деня на подкрепата - 14-и септември т.г., служители на TELUS International и над 900 доброволци, както и кметът на столицата Йорданка Фандъкова, ще участват в обновяването на ключови зони в столичния Зоопарк. Освен подобряване на условията на живот на животните - нови хранилки на тревопасните, почистване на зоните “Слонове” и “Понита”, инициативата цели да се създадат нови пространства за отдих на посетителите, както и боядисване на пейки и беседки.

Столична община си взима линия 204 с нови автобуси (СНИМКИ)

Нови автобуси МАН ще тръгнат от 16 септември по автобусна линия 204. Това ще бъдат само 18-метрови машини MAN "Lion’s City G". Те са с почти двойно повече места за пътници- 190, отколкото колите по това направление в момента, съобщи в социалната мрежа кметът на София Йорданка Фандъкова.

Протести затрудняват движението в София

Разрешени протестни шествия в столицата утре, 10 септември, ще създадат известни затруднения в движението в различни части на града, информират от Пресцентъра на Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right