Новините в София: Най-важното за деня 9 септември, 2020 г.

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 септември 2020 г.

Кола се заби в мантинелата на Околовръстното до "Шел"

Лек автомобил се е забил в мантинелата на Околовръстното, до бензиностанция "Шел". За това съобщават в социалната мрежа граждани със снимки и коментари.

От блок в София: Мъж и жена откраднаха детски велосипеди

Две деца от столичен блок останаха без велосипедите си след кражба от мъж и жена. За инцидента разказа пред Нова телевизия Анастасия Величкова. Едното откраднато колело е на нейно дете.

Двама строители паднаха от обект в района на Кремиковци, починаха

Двама строители паднаха от 8 метра височина, съобщиха от Спешна помощ, цитирани от bTV. Инцидентът е станал на обект в района на Кремиковци. Сигнал за инцидента е подаден в 10:18 ч. На място са отишли две линейки.

"Нов живот за старите табели" преобразява мотрисите по линията на трамвай 20 (СНИМКИ)

Една полезна инициатива дава модерен облик на жълтите трамвайни мотриси от линия 20. Става дума за "Нов живот за старите табели". Тя е разработена от специалисти в областта на системите за пътническа информация.

Столична община пуска конкурс за строител на Детска поликлиника

Поръчката е за 1 млн. лв. за преобразуването на сградата във "Възраждане" Стъпка по стъпка и идеята за първата общинска Детска поликлиника в София започва да се реализира. Обещаното от столичния кмет Йорданка Фандъкова скоро ще бъде реалност и децата на София ще имат поликлиника с всички необходими специалисти и дневен стационар.

Споделено пътуване: 1.50 лв. за 30 минути с колело из София

Нова услуга могат да ползват вече столичани и гости на София. От днес се наемат велосипеди за придвижване из града. Срещу 1.50 лв., което е с 10 стотинки по-евтино от билетче за градския транспорт, гражданите могат да ползват колелото за 30 минути.

СДВР: През контролни пунктове ще минават протестиращите

През контролни пунктове ще минават протестиращите утре за протеста. Ще бъдат проверявани хора с обемисти багажи и съмнителни лица, оръжия и пиротехника. Това съобщиха на извънреден брифинг на СДВР днес. От Дирекция на полицията в София призоваха протестиращите да не се подават на провокация.

Район "Надежда" отдава над 3 декара имот за платен паркинг

Район Надежда-Столична община, ще обяви конкурс за отдаване под наем на общински терен, над 3 декара, за платен охраняем паркинг. Докладът е внесен за разглеждане в Постоянната комисия по устройство на територията, архитектура, и жилищна политика.

Без вода остават в Центъра и в жк.“Изток“

Планови ремонти на „Софийска вода“ на 10 септември 2020, четвъртък, ще наложат спирането на водоподаването в някои столични райони.

Кино „Влайкова“ се сдоби с дигитален прожекционен апарат

Кино „Влайкова“ успя да си купи нов прожекционен апарат благодарение на дарителска кампания, съобщават от БНР. В кампанията са се включили 350 човека. Те събрали малко над 73 000 лв. Така става възможно закупуването на дигитален прожекционен апарат за киното. От киното са щастливи, че ще могат да прожектират всички филми, идващи в България.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right