Новините в София: Най-важното за деня 9 януари, 2020 г

София вечер

Снимка: Столица.bg Зорница Митин

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 януари 2020 г.

Фалшив служител открадна 10 лаптопа от софтуерна фирма на ул. "Цар Симеон"

Мним служител задигна 10 лаптопа от офис на софтуерна фирма на столичната улица "Цар Симеон". Това оказва се не е първият случай, в който въпросният мъж изнася лаптопи. Последното му проявление е от сряда сутринта. За инцидента разказват от Нова телевизия.

Лев за километър цена искат таксиметровите шофьори в София

За промени в тарифите и правилата за движение на такситата настояват шофьорите от бранша. Искането се основава на факта, че цените за превоз не са променяни от осем години, съобщават от БНР.

В "Красна поляна": Хора сами ремонтират улицата си, пълнят дупките с тухли

Граждани сами ремонтират улицата си в столичния район "Красна поляна".  Дупките са толкова дълбоки, че колите им засядат и не могат да преминат. Хората са запълнили кратерите с тухли, за да могат да минават. За ситуацията разказват от bTV.

Басейнът на столичното "Братя Миладинови" готов през пролетта (СНИМКИ)

Кметът на София и заместникът по строителството инж. Цветан Божилов провериха изграждането на спортното съоръжения С още едно спортно бижу ще се сдобият жителите на столичния район "Възраждане". Със сигурност обаче на 25-метровия закрит плувен басейн ще се радват най-много учениците в 30 СУ "Братя Миладинови".

Отведоха екоминистъра за разпит в Спецпрокуратурата

При извеждането Нено Димов уточни, че съдейства и не е задържан На разпит в Специализираната прокуратура бе отведен преди минути министърът на екологията и водите Нено Димов, съобщи Дарик. Рано сутринта в МОСВ влязоха представители на ДАНС, прокуратура и ГДБОП. Акцията е свързана с безводието в Перник и пресушения язовир "Студена".

На Женския пазар: С конкурс търсят любимата домашна супа на българите

Първият за 2020 г. фермерски пазар на Женски пазар  ще се проведе тази събота на 11 януари от 2020 г., от 10 до 16 часа. Български производители и занаятчии от цялата страна традиционно ще изложат своята екологично чиста продукция за столичани и гости на София в пространството между улиците „Симеон“ и „Кирил и Методий”.

Йорданка Фандъкова: За мен като кмет на София най-важните задачи са здравето и образованието на децата (СНИМКИ)

За последните 10 години са построени и обновени 19 училищни сгради, 5 училищни басейна и 15 в детски градини, коментира столичният кмет Здравето и образованието на децата в столицата са едни от най-важните задачи за кметът на София Йорданка Фандъкова.

Замърсяване на въздуха отчетено в пет района на столицата

В пет района на София беше отчетено замърсяване на въздуха с фини прахови частици, съобщава БНР.   В "Младост", "Павлово", "Надежда", "Хиподрума" и "Дружба" замърсяването е над допустимото. Най-висока степен на замърсяване се очаква в "Хиподрума" и средна в "Павлово", показват данните от измервателни станции в сутрешните часове.

Буферните паркинги в София ще са безплатни на 10 януари

Столична община въвежда за утрешния 10-и януари безплатно паркиране в буферните паркинги към станциите на метрото за всеки, който остави колата си и ползва градския транспорт. Мярката се предприема във връзка с повишаване на нивата на фини прахови частици и прогноза за 10 януари.

Задържаха министър Нено Димов за 24 часа в спецпрокуратурата

Екоминистър Нено Димов е задържан в спецпрокуратурата за 24 часа, съобщи Нова телевизия. По-рано днес той бе отведен за разпит, след като в МОСВ днес влязоха служители на ДАНС, ГДБОП и прокуратурата заради водната криза в Перник.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right