Новините в София: Най-важното за деня 9 януари 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 януари 2021 г.

Снимка: Мишел Герон

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 януари 2021 г.

Първа събота със зелена зона в София: Сложиха над 400 скоби

Над 400 скоби бяха поставени в първата събота на зелената зона в София, научи Столица.bg. Обикновено в делничен ден скобите са около 600. Броят на нарушителите е като в делничен ден, обясниха от Центъра за градска мобилност.

Метростанция Хаджи Димитър протече, разбити и кални плочки спъват софиянци (СНИМКИ)

Метростанция "Хаджи Димитър" протече. Снимка бе публикувана в социалната мрежа във фейсбук групата "Видяно в София" и предизвика лавина от коментари. Положението около спирката на метростанцията също е плачевно. Изпочупени плочки на стълбите до новооткритата спирка на метрото са истинско предизвикателство зимно време, видя Столица. bg. Огромни локви и гъста кал покриват плочките.

АПП спасиха бедстваща сърничка в Бояна (СНИМКИ)

Сърничка бе спасена от екип на "Аварийна помощ и превенция" (АПП) на Столична община. В дирекцията са получили днес сигнал от спешния телефон 112 за бедстващо животно в столичния квартал „Бояна“. Животното било открито в Боянска река под моста на ул. "Даскал Стоян Попандреев" и ул. "Александър С. Пушкин", научи Столица.bg.

Ледена радост: Отвори врати зимната пързалка в парк "Възраждане" в София

Зимата е свързана с доста студ и ниски температури. Но тя има и приятни страни. Една от тях е стартът от днес на зимната пързалка на „Спортна София“ в столичния парк „Възраждане“ в „Зона Б-5“. Това съобщават от Столична община.   Ледената радост се провежда при стриктно спазване на всички COVID- мерки. 

Лек трус край Елин Пелин

Трус с магнитуд 2.7 по скалата на Рихтер е регистриран в 8:41ч. край София. По данни на Сеизмологичния център към Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН земетресението е било с епицентър в близост до Eлин Пелин. Дълбочината на труса е 20 км.

148 машини чистят столицата от снега

148 стегопочистващи машини са извършили обработки срещу заледяване във всички 24 района на Столична община. От Столичен инспекторат споделиха, че са почистени пътните платна, по които се движи градският транспорт, основни улици в столичните райони, частично вътрешно-квартални улици, както и общински пътища и Южната дъга на Софийския околовръстен път.

Столичани се прощават с Филип Трифонов

В столичния храм "Свети Седмочисленици" днес се прощаваме с актьора Филип Трифонов. Поклонението започна в 11:00ч. Много негови близки, приятели, почитатели дойдоха да му кажат последно сбогом. Припомняме, че обичаният актьор почина в сряда на 73-годишна възраст. Една от най-известните му роли е в „Момчето си отива“.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right