Новините в София: Най-важното за деня 9 януари 2022 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 януари 2022 г.

Снимка: Фейсбук, Marian Petkov

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София на 9 януари 2022 г.

Кметът на столичния "Средец" върна 12 декара от Борисовата градина на общината

12 декара общинска земя от Борисовата градина, които са заградени в Къпалнята "Мария Луиза" са върнати на Столична община. Това съобщи кметът на централния софийски район Трайчо Трайков в предаването "На фокус" на Нова телевизия. "В Борисовата градина има едни 12 декара, които сега са заградени в парцела на Къпалня "Мария Луиза". Преди 20 години е станала собственост на дружество с преобладаващо частен дял - 82%. Започваме да гледаме ПУП на Борисовата градина и се говореше за място, където ще се строи климатично училище, в последствие се реши, чя няма да се строи, отидох и видях на място терена и той е ограден", разказа пред Нова телевизия Трайков.

София и Виктория държат класацията при новордени момиченца в столицата за 2021 г.

София и Виктория са имената, които оглавяват класацията за най-популярни имена на новородени момиченца в столицата през 2021 г. При момченцата родителите най-често кръщават царските Калоян, Александър и Симеон. И през изминалата година отчитат, че все по-рядко родителите в София дават на наследниците си традиционните български имена Георги и Иван, сочи стастистиката на Столична община.

В Овча купел протестираха срещу застрояването на зелени терени (ВИДЕО)

Живеещи в столичния Овча купел се събраха и изразиха недоволството си срещу засторяването на два частни терена, които са зелени площи. Стотици се събраза на единия терен, за да покажат несъгласието си. С плакати и музика хората са категорични, че не искат на двете терена да има жилищни сгради. Предвиденият за нова сграда терен е в пространството между между ОДЗ 33 "Сребърни Звънчета", 84 ОДЗ "Детелина", блокове 39, 40, 41 и 23. Според местни жители инвестиционни намерения имало за парка зад бл. 13.

Николай Стойнев: Как без анализ и проучвания RDF заводът ще се изгражда в Стара Загора вместо в София?

В София или Стара Загора ще се изгради инсталацията на RDF, която е последният етап от затварянето на цикъла за преработка на отпадъци в Столична община? На този въпрос отговор дава финансовият министър и вицепремиер Асен Василев, който преди два дни обяви, че заводът ще бъде край Стара Загора. Кой има интерес от спиране на проектите на София?, попита общинският съветник и председател на Комисия по икономика, собственост и дигитална трансформация в Столичен общински съвет Николай Стойнев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right