Новините в София: Най-важното за деня 9 юни 2021 г.

Новините в София: Най-важното за деня 9 юни 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин, с акцентите от София днес, 9 юни 2021 г.

Жители на Красно село протестираха, недоволни са от кмета Росина Станиславова

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси, глобява Станиславова с 15 000 лв. и ако съдът потвърди решението, тя трябва да напусне кметския стол Живеещи в район Красно село се събраха на протест пред сградата на районната община днес. Те са недоволни от управлението на кмета Росина Станиславова, предаде bTV. "Имаме нулева комуникация с кмета. Искаме да занем нейната визия за нашия район", заяви пред bTV един от най-активните жители на Красно село, известен със своята гражданска позиция и дейност и идеи за района.

Европейският прокурор Лаура Кьовеши пристига в София

Прокурорът на ЕС Лаура Кьовеши утре пристига в София, съобщи bTV. Очаква се румънката да е в българската столица в късния следобед. По предварителна информация визитата й ще е в рамките на 48 часа. Засега няма официална информация каква е програмата на Лаура Кьовеши. Почти месец в София продължават протестите пред Съдебната палата.

Горчиво в операционната на "Пирогов": Неврохирург предложи брак на старша сестра (СНИМКИ)

"Пирогов" е място доволно инфарктно и там всеки ден хората се срещат и с живота, но и със смъртта. За двама души обаче именно "Пирогов" е причината те да открият любовта и да станат семейство. Доктор Стефан Овнарски е неврохирург, а Таня Цветанова е старша медицинска сестра в операционната на Клиниката по неврохирургия. Срещат се в спешната болница преди пет години. Една операция обаче ще остане завинаги специална за двамата. Между хирургичните инструменти, които е подготвила, Таня открива пръстен и обещание, че и в най-трудните моменти пак ще бъдат заедно. Кадри и разказ за милата история е публикуван на страницата на "Пирогов" в социалната мрежа.

В "Драгалевци": Мъж смаза от бой жена, заплашил да я простреля и убие

Поредна проява на агресия в София. Този път инцидентът се е разиграл в квартал "Драгалевци". Мъж на 46 години е  задържан за 72 часа след закани за убийство към жена, информират от Софийска градска прокуратура, цитирани от Нова телевизия.   Агресорът нападнал жертвата в  „Драгалевци”, удрял я с юмруци в главата, скубел я и я заплашил, че ще я убие. После   насочил пистолет и стрелял, а куршумът засегнал лявата вежда на жената.   На мъжа е повдигнато обвинение. Предстои да бъде внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

На автобусна спирка в София: Сблъсък между контрольори и пътничка

Контрольори нападат жена, най-вероятно пътник, свален от транспортно средство. Това се случва на автобусна спирка в София. А случаен свидетел на инцидента снима и праща видео от случката до Нова телевизия.    „Минавайки в района видях, че става някаква разправия. Извадих телефона си и започнах да снимам. Жената сама каза, че иска да я снимат и клипът да се разпространи в интернет. Видях, че контрольорката беше хванала жената. Пътничката не можеше да се измъкне”, разказа пред камерата свидетелят на схватката Пламен Самуилов.

Заради ремонти: Всеки девети квартал в София ще кара лятото без топла вода

Всеки девети квартал на София от общо около 90, ще трябва да кара лятото без топла вода заради ремонти. Това показва справка на "Монитор" в сайта на "Топлофикация София". Или казано по друг начин хората от 7 квартала ще трябва да топлят вода на котлона, за да се къпят в следващите няколко месеца.   В неприятния списък попадат  „Свобода“, „Красно село“, „Дървеница“, „Дъбница“, „Борово“, както и част от най-големия столичен квартал „Люлин“. Жителите на „Люлин“ 3 и „Люлин“ 7 заедно със „Свобода“ ще останат без топла вода едва 4 дни - в периода от 9 ч. на 21 юни 2021 г. до 8 вечерта на 25 юни.


Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right