Времето и предстоящите събития на 1 юли 2019 г. в София

София

Снимка: Столица.bg

Времето на 1 юли

Времето в столицата днес ще слънчево и горещо. Минималната температура е  15 градуса, а максималната ще достигне до 31-32 градуса, превалявания не се очакват, съобщава prognozata.bg.

Предстоящи събития за 1 юли

10.00 часа  Режисура: За децата и героите - ателие с Рафаел Кон в Театрална работилница "Сфумато"

11.00 часа В Националния исторически музей с възпоменание ще бъде отбелязана 
1 година от кончината на проф. Божидар Димитров. Ще бъде представен един от последните научни проекти на професор Димитров - книгата „Светите братя Кирил и Методий – съпокровители на Европа“.

11.00 часа В зала 1 в сградата на Столична община ще се проведе среща между кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и председателят на СТСБ Екатерина Йорданова, на която ще бъде обсъдена тригодишна програма за увеличение на възнагражденията в Столичния градски транспорт.

11.00 часа В зала Еспланада II в хотел Бест Уестърн Плюс Експо ще се проведе пресконференция по проект „Подобряване мониторинга на качеството на питейните води”, финансиран по Оперативна програма „Околна среда” 2014-2020. Участие в пресконференцията ще вземат представители на Министерството на здравеопазването, на Управляващия орган на Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020 г., на Националния център по радиобиология и радиационна защита, на регионалните здравни инспекции и др. 

11.00 часа В Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция с аргументи срещу наложеното от президента Румен Радев вето върху Закона за Черноморското крайбрежие. Ще участват представители на Национална асоциация „Българско Черноморие“, Национално сдружение за защита на собствениците на имоти, както и на Сдружение „Зелен алианс“.

11.00 часа В Конферентната зала на Асоциацията на индустриалния капитал в България ще се състои пресконференция, на която ще бъде оповестена стойността на Композитния индекс „Икономика на светло“ за 2018 г. Участие в пресконференцията ще вземат Васил Велев, председател на УС на АИКБ, проф. д-р Стефан Петранов, ръководител на екипа, създал Композитния индекс „Икономика на светло“, д-р Милена Ангелова, главен секретар на АИКБ и ръководител на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика“ и Добрин Иванов, изпълнителен директор на АИКБ. 

14.00 часа Във фоайето на централния вход на СУ „Св. Климент Охридски“ ще бъде открита документална изложба „Безпределният космос на човешкия ум“ за проф. Виден Табаков.

18.00 часа В зала „Средец“ на София Хотел Балкан ще бъдат връчени наградите „Икономика на светло“ за 2018 г.

18.30 часа В АРТ галерия НДК ще бъде открита експозицията „Армения и България – цветове и форми”.

19.00 часа Детство и зрялост, лекция на Мадлен Алгафари започва в Къщата на София

19.30 часа На лятната сцена на НДК ще се проведе концерт, с който Посолството на САЩ ще отпразнува Деня на независимостта- 4 юли. 

Още интересни събития от днешния ден- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right