Времето и предстоящите събития на 12 май 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 12 май 2023 г.:

И днес в столицата ще е хладно и облачно. В сутрешните часове на места все още ще има валежи от дъжд, но те ще спрат и още преди обяд облачността от запад-югозапад ще започне да се разкъсва и намалява. В следобедните часове над планинските райони от Западна България ще се развие купеста облачност и на изолирани места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб и умерен източен вятър. Максималните температури в София ще бъдат 14-15°.

Предстоящи събития :

11:00 часа в "София хотел Балкан" за двадесет и шеста поредна година Синдикатът на българските учители към КНСБ организира Националния конкурс "Учител на годината". Номинирани са 136 учители и директори. От тях ще бъдат излъчени победителите в десет направления.

13:00 часа В Заседателна зала “София”, V етаж, ул. “Московска” № 33 ще се състои извънредно заседание на Столичния общински съвет, на което ще бъде предоставена информация от министъра на вътрешните работи, главния секретар на МВР и представители на СДВР и „Пътна полиция“ относно предприетите от тях и планувани мерки за пътна безопасност на територията на Столична община.

13:00 часа В Народното събрание ще се проведе кръгла маса на тема „Работещи законодателни решения за справяне с пътния травматизъм с фокус върху новите водачи“.

17:00 часа В столичната галерия "Сан Стефано" ще има премиера документалният филм "Петър Стоянов. Свободният президент".

19:30 часа В Нов Театър - НДК започва моноспектакълът на Наталия Цекова "Вкусът на живота". Автори: Здрава Каменова и Светльо Томов, сценография и костюм - Стефания Колева.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right