Времето и предстоящите събития на 12 юни 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 12 юни
Максималните температури ще са между 28° и 33°, вятърът ще бъде слаб до умерен от запад-северозапад. Ще бъде слънчево с временни увеличения на облачността. На някои места ще има кратки валежи и гръмотевици, съобщава prognozata.bg

Предстоящи събития за 12 юни

09.00 часа Народното събрание започва редовното си заседание.

09.00 часа Шестото издание на Финансов Форум Иновации ще бъде открито в зала „Мусала“ на хотел „Хилтън“.

09.00 часа Конференцията „Business lady excellence” ще се проведе в зала „София“ на хотел „Маринела“. От 19.30 часа ще се проведе и осмото издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady.

09.00 часа Министерският съвет открива седмичното си заседание.

09.30 часа Заключителната конференция на българо-швейцарския проект ДОМИНО на тема „Дуалното образование – път на възможностите“ ще бъде открита в зала „Средец“ на „София Хотел Балкан“ от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и посланика на Швейцария Мюриел Берсе Коен.

09.30 часа Втора обществена дискусия за изработването на окончателен проект на Стратегия за развитие на културата 2019-2029 г. в областите „Международно сътрудничество“, „Аудиовизия”, „Култура и образование“ и „Кино и филмопроизводство” организира в Зала 8 на НДК Министерството на културата.

09.30 часа Делото срещу квесторите на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов, обвинени в безстопанственост в особено големи размери (чл. 219, ал. 4), ще бъде разгледано от 31-ви състав на Софийски градски съд.

09.30 часа Делото срещу Кирил Г., на когото е повдигнато обвинение за образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 21-ви състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Кръгла маса на тема „Предстоящ избор на главен прокурор – критерии и обществени очаквания“ ще бъде открита на „Дондуков 2“ от президента Румен Радев.

10.00 часа Международна конференция на тема „Интеграционна политика – механизъм за координация и добро прилагане” ще се проведе в зала „Триадица 1” на „Гранд Хотел София“.

10.00 часа Делото срещу Здравко Н. и Кристиан П., на които са повдигнати обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 12-и състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Делото срещу срещу Валентин Димитров (чл. 253 от НК) ще бъде рагледано от 4-ти състав на Софийски градски съд.

11.00 часа Церемония за връчване на ключовете на нови автомобили на областните дирекции на МВР и на жандармерийските подразделения в страната ще се състои в Дирекция „Жандармерия“.

11.00 часа Николай Стойнев, председател на Комисията за икономика и собственост към Столичен общински съвет ще представи перспективите за развитие на столичните пазари по време на брифинг на Женския пазар. Драгомир Димитров, изпълнителен директор на Пазари Възраждане ЕАД, общинското дружество, което стопанисва Женски пазар ще представи информация за извършените последни ремонти.

11.00 часа 59-та Национална конференция по трансфузионна хематология ще бъде открита в аулата на Националния център по трансфузионна хематология. От 12.00 часа Националният център по трансфузионна хематология и Българският Червен кръст на тържествена церемония ще наградят с почетен плакет „Заслужен кръводарител“ дългогодишни кръводарители от цялата страна.

13.00 часа Пресконференция, организирана от Български икономически форум, ще се проведе в Аулата на Софийския университет. Събитието е заключително по международния проект “i3” – Образование за идеи, изобретения и иновации за предприемачество“, финансиран по програма ИНТЕРРЕГ на ЕС „Балкани – Средиземно море“.

13.30 часа Заседание на Прокурорската колегия към ВСС ще се проведе в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет.

14.00 часа Международен панаир и конференция на идеи и иновации ще се проведе в Аулата на Алма матер.

14.00 часа Дейността, постиженията и инициативите на Института за исторически изследвания ще бъдат представени в зала „Проф. Марин Дринов” – БАН (ул. „15 ноември” № 1). Събитието е в рамките на кампанията „БАН представя своите институти“ и е част от честванията на 150-годишнината на Българската академия на науките.

14.00 часа Делото срещу Борис Б., Симеон С. и др., на които са повдигнати обвинения за участие в ръководството на престъпна организация или група, ще бъде гледано от 19-и състав на Специализирания наказателен съд.

18.00 часа Изложба на студенти от магистърска програма „Дигитални изкуства“ в Националната художествена академия ще ббъде открита в Галерия „One Monev“.

18.00 часа Изложбата „Обиколка на света за 270 дни“ на аржентинската художничка Стела Сиди и прожектиран едноименният документален филм ще бъдат представени в зала „Проф. Васил Геров“ Национален дарителски фонд „13 века България“. На събитието ще бъде представена и книгата „Лекар“ на почитания доктор от български произход Хорхе Мичофф. Културните прояви са по инициатива на вицепрезидента Илияна Йотова.

18.30 часа Книгата „Дарът“ на Невена Митрополитска ще бъде представена в Клуб 1.

18.30 часа Годишен концерт на балетна и танцова школа „Бусер” ще бъде представен в кино „Люмиер Лидл”. Организатор на събитието е Народно читалище „Г.С. Раковски 1927”.

19.00 часа Три късометражни български филма, като завършек на турнето КИНОlove 2019, ще се прожектират в пространството „Кооператива“, съвместно с платформата за късометражно кино NO BLINK.

20.00 часа Осмото издание на Годишните награди на списание и клуб Business Lady ще се проведе в хотел „Маринела“.

Още интересни събития от днешния ден може да намерите - ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right