Времето и предстоящите събития на 13 декември 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 13 декември
Максималните температури ще бъдат между 3 и 9 градуса. Денят ще бъде мъглив, на места ще има и валежи. Вятърът ще бъде слаб изток-югоизточен.
 
Предстоящи събития за 13 декември 
 
9.00 часа Започва заседание на Народното събрание.
 
9.00 часа Ще бъде открит Годишен форум за устойчивост на Западните Балкани с фокус върху борбата с насилствения екстремизъм в зала „Сердика“ на хотел „Балкан“. Официално обръщение към участниците ще отправят министър Младен Маринов, Н. Пр. Херо Мустафа – посланик на САЩ в София, и д-р Денис Натали - помощник-секретар в Бюрото за операции по конфликти и стабилизиране на Държавния департамент на САЩ.
 
9.30 часа Президентът Румен Радев и Великият магистър на Суверенния военен хоспиталиерен орден на Св. Йоан от Йерусалим Родос и Малта Негово Височество фра Джакомо Дала Торе дел Темпио ди Сангуинето ще открият първия по рода си у нас високотехнологичен апарат за рехабилитация на деца с церебрална парализа в Специализираната болница за рехабилитация на деца с церебрална парализа „Света София“. 
 
9.30 часа Делото срещу Г. Г., Д. Г., Е. С., И. Т., К. М., М. Д., М. Т., Т. С., И. Л. и К. Г., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 12-и състав на Специализирания наказателен съд. 
 
9.30 часа Делото срещу И. С., А. В., К. Д., М. В., Т. Т., А. Ю., Б. В., М. Ю. и Ц. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 9-и състав на Специализирания наказателен съд. 
 
10.00 часа Делото срещу Р. Х., Т. Х., Н. А., М. Х., А. Т., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 7-и състав на Специализирания наказателен съд. 
 
10.00 часа  Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и заместник-министър Таня Михайлова ще участват във форум за гражданското образование и изграждането на ценностната система у младите хора, организиран от СБУ в Парк Хотел „Москва“. 
 
10.00 часа Ще се проведе вторият ден от Международната научна конференция ,,Примаковски четения – 2019 г.” на тема ,,Политическо лидерство в многополюсния свят” в зала Тържествена на УниБИТ на бул. „Цариградско шосе” 119. 
 
10.00 часа Ще се проведе 71-вият извънреден събор на БЛС в Интер Експо Център на бул. „Цариградско шосе“ 147. 
 
10.00 часа Ще се проведе работна среща за представяне на приоритетите по Националната стратегия за борба с наркотиците (2020 – 2024 г.) в зала 10 на ВМА. 
 
10.30 часа Конференция на тема „Западните Балкани: ясна пътна карта за пътя напред“, организирана от Европейския икономически и социален комитет, щ есе проведе в Народното събрание. На събитието че участва българският комисар за иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.
 
11.00 часа Ще се състои доброволческата инициатива „Училище за авиация“ в Клуб на авиацията в Терминал 1 на летище „София“.
 
11.00 часа Ще се състои презентация и разговор с Лор Пеше и Пиер Астие, основатели на литературната и филмова агенция Astier-Pécher (Франция) в Мраморното фоайе на ет. 2 на НДК. Ще се проведе и разговор между писателките Албена Стамболова и Леони Ходкевич с модератор Надежда Радулова.
 
11.00 часа  Ще се състои представяне на книгата „Изграждане на либерална Европа: проектът АЛДЕ“ на Сър Греъм Уотсън, член на ЕП (1994-2014) и президент на партия АЛДЕ (2011-2015) в Дома на Европа на ул. „Г. С. Раковски“ 124. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ ще участва на представянето на книгата.
 
11.00 часа Ще бъде представена книгата на Петко Хинов „Българско народознание и превод” в Литературен клуб „Перото”. 
 
11.00 часа Делото срещу С. П., А. Д., А. А., Г. С., В. С., Р. Я., Д. Г. и Г. Е., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, щ ебъде гледано от 16-и състав на Специализирания наказателен съд. 
 
11.00 часа Делото срещу Н. К., Д. П., С. С., П. С. и К. И., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъд гледано от 7-и състав на Специализирания наказателен съд. 
 
11:30 часа  Ще се проведе юбилеен научен панаир „150 години Българска академия на науките“ в конферентната зала на Античен културно-комуникативен комплекс Сердика, площад „Независимост“ №1, (Ларгото на София). 
 
11.30 часа Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще участва в юбилейния научен панаир по повод "150 години Българска академия на науките“ в конферентната зала на Античния културно-комуникативен комплекс "Сердика". 
 
13.00 часа Ще бъде представен романът на Златко Ангелов „Хотелът на спомените” в Литературен клуб „Перото”. 
 
13.30 часа Делото срещу В. Н., Т. Х. и С. С., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 10-и състав на Специализирания наказателен съд. 
 
17.00 часа Ще бъде представен романът „Хана“ на Алена Морнщайнова в Литературен клуб „Перото”. 
 
18.30 часа Ще се проведе презентация на Ирис Дреслер и Ханс Д. Крист по проекта „Близки срещи. Визуални диалози“ в галерия „Кредо Бонум“ на ул. „Славянска“ 2. 
 
19.00 часа Ще се проведе конференция на тема „Новото познание” в зала 8 на НДК. 
 
20.00 часа Ще се състои концертът „Disco Stars“ в зала 1 на НДК. 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right