Времето и предстоящите събития на 15 ноември 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 15 ноември 
 
Вятърът ще бъде слаб юг-югоизточен. Валежите на повечето места ще спрат, облачността ще се разкъса. Максималните температури ще са между 16 и 21 градуса.
 
Предстоящи събития за 15 ноември 
 
08.15 часа Втори национален конгрес по спешна медицина ще се проведе в хотел „Хилтън“, зала „Мусала I“.
 
08.30 часа Специалисти от Клиника „Очни болести” на Военномедицинска академия (ВМА) ще се включат в националната кампания за безплатни прегледи за диабетна ретинопатия в кабинет №208, намиращ се на втория етаж в Поликлиника-ВМА.
 
09.00 часа Започва редовното заседание на Народното събрание.
 
9:00 часа Иновативно оборудване за микроскопско наблюдение с приложение в биологията и медицината ще бъде представено в Института по молекулярна биология на БАН (ИМБ-БАН).
 
9.30 часа Кръгла маса на тема: „Възможностите за разширяване на Европейския съюз и атлантическата идея“. Цел на дискусията: представяне на позиции за перспективите за европейско членство пред държавите от Западните Балкани (Черна гора, Р Северна Македония, Р Албания, Босна и Херцеговина, Р Косово и Р Сърбия) в контекста на разширяването на евроатлантическото пространство на сигурност и отбрана, ще се проведе в „Дом на Европа“ (Представителството на ЕП и ЕК), ул. „Г. С. Раковски“ № 124. В дискусията ще участват: Членовете на Европейския парламент от Парламентарната група на ЕНП: доц. д-р Александър Йорданов и д-р Андрей Ковачев; Представителите на академичната общност: проф. д-р Огнян Минчев, д.н. проф. Татяна Дронзина, доц. д-р Соня Хинкова, проф. д-р Лазар Копринаров, д-р Боби Бобев; Експертите от Атлантическия съвет на България: Генерал м-р (о.р.) Съби Събев, полк. (о.р.) Владимир Миленски, Михаил Найденов.
 
09.30 часа На работна среща ще бъде представена и обсъдена концепцията на бъдещата оперативна програма за подкрепа на регионите в програмния период 2021-2027 г  в Гранд Хотел “София”. Форумът ще открие заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова.
 
10:00 часа Академичната общност ще чества Деня на Академията – 15 ноември в Аула „Максима“ на Национална спортна академия „Левски”.
 
10:30 часа Два от проектите, изпълнявани по ОП "Наука и образование за интелигентен растеж", "Активно приобщаване в системата на предучилищното образование" и "Образование за утрешния ден", ще бъдат представени в зала V в МОН. 
 
10.30 часа Два от проектите, изпълнявани по ОП „наука и образование за интелигентен растеж“, „Активно приобщаване в системата на предучилищното образование“ и „Образование за утрешния ден“, ще бъдат представени в зала V в МОН. 
 
12.00 часа Пресконференция по повод извършена уникална мозъчна операция ще се проведе в Аулата на УМБАЛ „Св. Иван Рилски“.
 
14:00 часа Кръгла маса „Корпоративно управление – изграждане на устойчиви практики или регулаторно бреме“ ще се проведе на ул. „Лъчезар Станчев“ № 5, Софарма Бизнес Таурс Event Center.
 
18.00 часа В присъствието на ректора на университета проф. дфн. Анастас Герджиков и посланика на САЩ г-жа Херо Мустафа ще бъде открита изложбата “1989: Годината, в която Европа се завърна към себе си” в Централното фоайе в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (30%, 44 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 146 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 16 април 2024 г....

Времето на 16 април 2024 г.: Предимно облачно ще е днес в Софи. Сутринта температурата е около 13 градуса, максималната...

Прочети още keyboard_arrow_right