Времето и предстоящите събития на 17 май 2019 г. в София

София днес

Снимка: Столица.bg

Времето и предстоящите събития на 17 май  2019 г. в София

Тази сутрин времето в София облачно и студено. Следобед се очакват валежи с възможност за гръмотевична буря. Минималната температура е 9 градуса, а максималната се очаквава да достигне до 18 градуса, сочи prognozata.bg

Предстоящи събития за 17 май

08.15 часа От печатницата на БНБ (бул. „Цариградско шосе“ 117) ще излязат автомобилите, натоварени с бюлетините за предстоящите избори. На място представител на ГД „Национална полиция“ ще даде подробности за създадената организация по охраната. 

08.30 часа В аула „Максима“ на УМБАЛ „Света Екатерина“ ще се проведе симпозиум на тема „Иновации в кардиологията, гръдната и сърдечно-съдовата хирургия“.

08.30 часа В кабинет № 220 на ВМА ще се извършат безплатни консултации за високо кръвно.

08.30 часа В зала „Джон Атанасов“ на София тех парк ще се проведе конференция за триизмерната компютърна графика Total Chaos.

09.00 часа Ще започне редовното заседание на Народното събрание.

09.00 часа В зала „София“ на БЧК ще се проведе редовната сесия на 66-ото общо събрание на организацията.

09.00 часа В  зала „Опал“ на хотел „Рамада“ ще се проведе конференция на тема: „Рак на гърдата от А до Я“. 

09.30 часа В Националния исторически музей ще бъде открита Петата международна научно-практическа конференция за рехабилитация на деца с увреден слух „Ти чуваш“.

10.00 часа Министърът на енергетиката Теменужка Петкова ще открие Осмата регионална енергийна конференция на тема „Дневният ред на енергийното развитие на региона - приоритети, технологии, пазари“ в „София Хотел Балкан“.

10.00 часа Ще се проведе заседание на Съвета на министрите на културата от Югоизточна Европа ще се проведе в НДК. На форума ще присъстват и представители на Европейската комисия, ЮНЕСКО и Съвета на Европа. От 13.15 часа в зала 3.1 на НДК ще се проведе пресконференция с участието на министър Боил Банов.

10.00 часа В  зала „Опера“ на хотел „Интерконтинентал“ ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени дейността на оръжейната компания CMI Defence и нейните възможности за участие като част от цялостното решение за модернизация на българските Сухопътните войски с нови бойни бронирани машини.

10.00 часа В Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Комитет на ромските обществени съвети „Ром ромеса” за това дали държава, медии и общество търсят в „ромския проблем” изкупителна жертва. 

10.20 часа На Националния стадион „Васил Левски“ ще бъдат обявени носителите на еднократната стипендия на кмета на Столична община за 2019 г. Празничната церемония се организира по повод отбелязването на Деня на българския спорт. Официални приветствия към учениците ще отправят Дончо Барбалов – заместник-кмет на Столична община, д-р Ваня Кастрева – началник на РУО – София-град, Татяна Георгиева – председател на Постоянна комисия за децата, младежта и спорт, СОС и други официални гости, представители на Столичен общински съвет.

10.30 часа В многофункционален спортен комплекс „Спортна София 2000“ в „Зона Б-5“ ще се проведе спортен празник под надслов „Спортът срещу агресията“.

11.00 часа В Националния пресклуб БТА ще се състои пресконференция на тема „Как имиграцията и упадъкът на образованието погубват Германия - какво ни казва Тило Сарацин в българското издание на своя политически бестселър „Илюзии“?. Участие в нея ще вземат проф. д.н. Нина Дюлгерова - преподавател във ВСУ „Черноризец Храбър“ и ЮЗУ „Неофит Рилски“; доц. д-р Георги Чанков - преподавател в УНСС; д-р Пламен Димитров - Българско геополитическо дружество. 

11.00 часа На третия етаж в Националния исторически музей ще бъде открита изложбата „Старото злато – магия и символика” на колекционера Антонио Василев. 

11.00 часа В „Зона 21“ ще се проведе дискусия за проблемите на хората с диагноза лупус в България. Събитието е част от Седмицата за информираност за ревматичните заболявания.

11.00 часа На пл. „Света Неделя“ ще бъде открита Националната здравна кампания за превенция на сърдечносъдови заболявания в България - „Качеството на фокус при оптимален контрол на кръвно налягане”.

15.10 часа В кабинет 203 на 120-о основно училище „Г. С. Раковски“ еколози ще учат второкласници на отговорно отношение към природата. Интерактивният урок е част от образователната програма на Български дарителски форум „Научи се да даряваш“.

19.30 часа
Взала „България“ ще започне концерт с филмова музика на Симфоничния оркестър на БНР под диригентството на Марк Кадин.

19.30 часа В Гьоте-Институт ще се състои премиерата на двуезичния спектакъл на „Метеор“, посветен на живота и творчеството на Е.Т.А. Хофман – „Хофман“.

Още интересни събития от днешния ден- ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right