Времето и предстоящите събития на 18 август 2021 г. в София

Времето и предстоящите събития в София на 18 август 2021 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 18 август 
Над страната ще преминава студен атмосферен фронт. С до умерен, временно силен северозападен вятър, ще нахлува хладен въздух. Ще се развие купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Максималните температури ще са между 29 и 34 градуса.
 
Предстоящите събития на 18 август 
 
9.00 ч. Ще се проведе заседание на Народното събрание.
 
10.00 часа Ще се проведе заседание на Служебното правителство.
 
11.00 часа В пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция по повод енергийната криза в страната и проекта на постановление на Министерски съвет за изменение на Наредбата за ползване на повърхностни води.
 
12.00 часа В централата на ПП АБВ на улица „Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция.
 
12.00 часа В зала „Роял“ на „София Хотел Балкан“ президентът Румен Радев ще вземе участие в отбелязването на Деня на миньора и 30 години Българска минно-геоложка камара (БМГК).
 
14.00 часа На „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе допълнителни консултации с „Демократична България“ в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 
14.30 часа В зала „Запад“ на Народното събрание ще се проведе заседание на Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства относно незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи на територията на защитената територия "Колокита" в полуостров "Буджака", попадащ в териториалния обхват на община Созопол.
 
14.30 часа В зала „Изток“ на Народното събрание ще се проведе заседание на Временна комисия по ревизията за установяване на злоупотреби и нарушения при разходването на средства от Министерския съвет, министерствата, държавните органи, държавни и общински предприятия, дружества с повече от 50 на сто държавно и общинско участие и местните власти през последните 5 години.
 
15.00 часа В зала 130 на Народното събрание ще се проведе заседание на Временната комисия за установяване на факти и обстоятелства относно действията и бездействията на компетентните български органи във връзка наложените на 2 юни 2021 г. санкции на български физически и юридически лица от Службата за контрол на чуждестранните активи (OFAC) на Министерството на финансите на САЩ на основание Глобалния закон 'Магнитски" за отговорност при нарушаване на човешки права.
 
15.15 часа На „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе допълнителни консултации с „Движението за права и свободи“ в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 
16.00 часа В Огледалната зала на Народното събрание ще се проведе дискусия за готовността на училищата и детските градини да започнат учебната година в условията на COVID-19 с участието на министъра на образованието в служебното правителство проф. Николай Денков.
 
16.30 часа На „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе допълнителни консултации в „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в рамките на конституционната процедура за връчване на проучвателен мандат за съставяне на правителство.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития на 25 април 2024 г....

Времето на 25 април 2024 г.: Жълт код за опасно време е обявен за София и областта в четвъртък. Очакват се интензивни в...

Прочети още keyboard_arrow_right