Времето и предстоящите събития на 19 юни 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 19 юни
Максималните температури ще са между 27 и 32 градуса, вятърът ще бъде слаб до умерен североизточен. В следобедните часове на места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, съобщава prognozata.bg.

Предстоящи събития за 19 юни

08.00 часа Изпитният вариант за изпита по математика от Националното външно оценяване след VII клас ще бъде изтеглен в зала 5 на Министерството на образованието и науката. Изпитът за седмокласниците започва в 9.00 часа.

09.00 часа Народното събрание започва редовното си заседание.

09.00 часа Протест за забрана на фермите за ценни кожи под надслов „Още една година смърт“ ще се проведе пред сградата на Министерския съвет.

09.00 часа Делото срещу Слави Ж. и Томи А., производство по чл. 65 НПК, ще бъде гледано от 22 състав на Специализирания наказателен съд.

09.00 часа Делото срещу Илия Я., Юлиана Я. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 9 състав на Специализирания наказателен съд.

09.30 часа Информационен ден, посветен на Европейския съвет за иновации, ще се проведе в Дома на Европа. Събитието ще открият Христо Христов, заместник-ръководител на Представителството на Европейската комисия в България и Милена Дамянова, директор на Дирекция „Наука” в Министерството на образованието и науката. В събитието ще участва и заместник-министър Карина Ангелиева.

10.00 часа Министерският съвет започва седмичното си заседание.

10.00 часа Делото срещу Николай М., Николай Д. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 5 състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Безплатни консултации и прегледи за всички лица над 12-годишна възраст, ухапани от кърлежи, ще се проведат в кабинет 108 на Катедра "Инфекциозни болести" на ВМА.

10.30 часа Заключително информационно събитие по проект „Методическа подкрепа за развитието на „зелените“ обществени поръчки в България“ ще се проведе в конферентна зала „Триадица“ на Гранд хотел София.

11.00 часа Официална церемония „Първа копка” на обект във връзка със стартирането на строително-монтажните работи по модернизацията на съществуващия обект ще се проведе в двора на ОДЗ №51 (нова ДГ № 51) „Щурче” на ул. „Цар Симеон” № 271 в район „Илинден”.

12.00 часа Пресконференция за обявяване на новата кампания "Книжна София" ще се проведе в Национален пресклуб БТА.

13.00 часа Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание в Гранитна зала на Министерския съвет.На заседанието ще бъдат обсъдени Законопроект за публичните предприятия на Министерския съвет и Законопроект за изменение и допълнение на Закона за данък върху добавената стойност № 954-01-37.

13.30 часа Заседание на Прокурорската колегия на ВСС ще се проведе в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет, ул. „Eкзарх Йосиф” № 12.

13.30 часа Делото срещу Веселин П. др. (чл. 243-250 чл.) – пледоарии ще бъде гледано от 19 състав на Софийския градски съд.

14.00 часа Делото срещу Борис А., квалифицирани състави на рекет - чл.213а, ал.2 НК, ще бъде гледано от 14 състав на Специализирания наказателен съд.

14.00 часа Инициативата за деца „Нарисувай с думи“ ще се проведе в Павилион 19 на бул. „Христо Ботев“ 111. Събитието е част от програмата на международната платформа „СтолицаЛитература”.

14.30 часа Делото срещу Еней Н., квалифицирани състави на изнудване, ще бъде гледано от 7 състав на Специализирания наказателен съд.

18.00 часа Текст-пърформанс на млади открития с участието на младежи от програмата по творческо писане на Фондация „Елизабет Костова“ ще се проведе в галерия „София“ на Столичната библиотека. Събитието е част от програмата на международната платформа „СтолицаЛитература”.

18.00 часа Литературно четене на участниците в Срещата на писатели от дунавски държави ще се проведе в двора на къща музей „Пейо К. Яворов“ в столицата. Ще бъде представен сборникът „Дунавски предели“ – продукция на издателство „Български писател“. В него са включени стихове, в превод на български, на писатели от дунавски държави. Преди проявата чуждестранните гости ще посетят къщите музеи „Петко и Пенчо Славейкови“ и „ Пейо К. Яворов“.

18.30 часа Протестно шествие под надслов „Строеж няма да има“ с искане Столичният общински съвет да възстанови статута на земята за озеленяване ще се проведе на поляната пред блок 73 в ж.к. „Младост“ 1.

18.30 часа Премиерата на списание за литература и визуални изкуства „Картини с думи и багри“ ще се състои в зала „Виктория“ на Столична библиотека.

18.30 часа Дебютната стихосбирка „Почти всичко е наред“ от Виолета Кунева ще бъде представена в Литературния клуб на Столична библиотека.

18.30 часа Представянето на том II „История, устав и управление на Старото масонство“ от поредицата „Летопис на масонството в България“ ще се състои в зала „Силует“ на хотел „Маринела“.

19.00 часа Дискусия на тема „Градската железница на София. Минало. Настояще. Бъдеще?“, организирана от Гражданска инициатива за обществен и релсов транспорт, ще се проведе в споделеното пространство Espace Port A (на ул. „Триадица“ №5).

 Четвъртото издание на фестивала „Етюди и приятели“ ще се проведе в ДНК-пространство за съвременен танц и пърформанс.

Още интересни събития от днешния ден може да намерите - ТУК

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right