Времето и предстоящите събития на 2 май 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 2 май
Облачността през деня ще бъде променлива, често значителна. На места ще превали, възможно е и да прегърми. Минималните температури ще са от 6 до 11 градуса, а максималните ще са в интервала 18-23 градуса, вятърът ще бъде умерен, съобщава prognozata.bg


Предстоящи събития за 2 май

09.30 часа Стефан Г. и Георги Г. се изправят пред 5-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

10.00 часа Божидар К. и Иван Т. застават пред 2-ри състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

10.00 часа Маркус Зьодер, министър-председател на Свободна държава Бавария, ще има среща на четири очи с българския си колега Бойко Борисов в Министерския съвет. След пленарните разговори между двете делегации премиерите Борисов и Зьодер ще дадат пресконференция за медиите в Гранитна зала на Министерския съвет.

11.00 часа Изложбата „Българските азбуки“ на Института за български език на БАН ще бъде открита в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“.

11.30 часа Кръгла маса на тема „Защита на външната граница на ЕС и миграционни политики на Република България“ в Гранд Хотел София организират Министерството на вътрешните работи и Фондация „Ханс Зайдел“.

12.00 часа Започва официалната церемония за началото на реконструкцията на жп гара Подуяне. В нея ще участва и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

14.00 часа Стефан С. застава пред 8-и състав на Софийски градски съд заради искане за условно предсрочно освобождаване. Той бе осъден за опит за въоръжен грабеж и взимане на заложници в банка в Сливен.

14.00 часа Започва брифинг на Централната избирателна комисия/ЦИК/. Той ще се състои в Пресклуба в сградата на Народното събрание, пл. „Княз Александър І“ № 1, вход откъм Националната художествена галерия.

14.30 часа Петър М. и Йордан М. се изправят пред 19-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за участие в организирана престъпна група.

15.00 часа Започва заседание по делото на Румен В. в 3-ти състав на Специализирания наказателен съд. Обвиненията са за престъпление по служба.

18.00 часа Среща с граждани в Кокалянско ханче ще проведе кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ Момчил Неков.

18.00 часа С две експозиции едновременно, разположени във фоайе „Запад“ на НДК, ще бъде открит София хартиен арт фест.

19.00 часа Претеглянето на участниците в четирдесет и второто издание на бойния шампионат MAX FIGHT ще се проведе в Sofia Ring Mall.

19.00 часа Концерт на оркестър Симфониета „София“, посветен на 6 май – Гергьовден и Ден на Българската армия, ще се състои в Централния военен клуб.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 148 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 23 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 23 април. Кола се заби в багер на Околов...

Прочети още keyboard_arrow_right