Времето и предстоящите събития на 21 ноември 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 21 ноември 
Денят ще бъде облачен, на места ще има валежи. Максималните температури ще са между 11 и 16 градуса. Вятърът ще бъде умерен. 
 
Предстоящи събития за 21 ноември 
 
09.00 часа Генералният директор на Европейската организация за ядрени изследвания /ЦЕРН/ проф. Фабиола Джианоти ще бъде приет от държавния глава Румен Радев на „Дондуков“ 2. 
 
09.00 часа Започва  заседание на Народното събрание.
 
09:00 часа Национална конференция с международно участие на тема: „Предприемачеството – двигател на социално-икономическото развитие“ в зала „Киото“ на хотел „Маринела“.
 
09:00 часа Форум ще представи добри европейски практики за децентрализирано производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници във Френския институт. В дискусията ще се включат доц. д-р Атанас Георгиев – декан на Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“, Калоян Стайков от Институт за пазарна икономика, Игнасио Наваро - енергиен експерт в „Грийнпийс” – Гърция и др.
 
09:30 часа Международна конференция на тема: „Япония и Европейския Югоизток – над сто години политически, икономически, културни и академични взаимоотношения“ в Аулата на СУ. 
 
09.30 часа Международната конференция „Маршрути на книжовно общуване на източните и южните славяни през ХI-XX век“ ще въведе в научно обръщение нова интерпретация на темата за взаимодействието в книжовното наследство на източните и южните славяни, ще се проведе в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките.
 
10.00 часа Анализ на предизвикателствата пред интегрирането на маргинализираните етнокултурни общности в българското общество чрез спорта с фокус върху ромите и мигрантите, както и разработения механизъм за ефективно приобщаване на тези общности чрез спортни инициативи, ще бъде представен в зала „Мусала 1“ хотел „Хилтън“.
 
10.00 часа Делото на Мая Манолова за касиране на изборите за кмет на столицата ще се гледа в Административен съд – София на ул. „Вашингтон“ № 17.
 
10:30 часа Организацията на евреите в България „Шалом“, Американският еврейски комитет и Световният еврейски конгрес организират уъркшоп на тема: „Няма място за реч на омраза“ в хотел InterContinental (Бална зала).
 
10.30 часа Първата интердисциплинарна международна среща дискусия „RELOGIA Триалози 2019 – Наука-Изкуство-Технологии“ с участието на министъра на образованието Красимир Вълчев, вицепремиера Томислав Дончев, заместник-министъра на културата Амелия Гешева и генералния директор на ЦЕРН д-р Фабиола Джаноти, ще се открие в зала 3 на НДК. 
 
11:00 часа В сградата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ИА „Автомобилна администрация“ ще представи проект за надграждане на електронни регистри и системата за контрол в зала 6, етаж 5.
 
11.00 часа Заместник-кметът Йоана Христова ще представи проекта на план-сметка за дейностите по сметоизвозването в Първа зала на Столична община на ул. „Московска“ № 33. 
 
11:00 часа Футболен мач, който е част от информационна кампания „Заедно срещу рака на простатата“, ще се проведе на закрито футболно игрище ДИТ. 
 
11:00 часа Пресконференция по повод официалното представяне на резултатите от задълбочен анализ за негативните последствия от деинституционализацията на деца в България, ще се проведе в хотел „Анел“ (бул. „Тодор Александров“ № 14). 
 
11.30 часа Изложба, посветена на 20 г. от приемането на Република България за пълноправен член на ЦЕРН, ще бъде открита в София Тех Парк от министър Вълчев и д-р Джаноти. 
 
11:30 часа Националната литературна награда за поезия „Владимир Башев“ в галерия „Сан Стефано“. Наградата се връчва от Националния литературен музей и Национален дарителски фонд „13 века България“. Тържествената церемония ще бъде открита със слово на директора на НДФ „13 века България“ – Слава Иванова и на Атанас Капралов – директор на Националния литературен музей.
 
12:00 часа Фондация "ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ" открива паметник на бележития българин Симеон Радев в пространството до НДК.
 
13.00 часа Президентът Румен Радев ще награди посланика на Обединените арабски емирства (ОАЕ) у нас Абдулуахаб Насър Ал Наджар с орден „Мадарски конник“ първа степен в Гербовата зала на „Дондуков“ 2. 
 
15.00 часа Министър Десислава Танева ще връчи приза Агробизнесмен на България за 2019 г. в зала 6 на НДК. 
 
16.00 часа Държавният глава ще бъде домакин на церемонията по връчването на четиринадесетите годишни награди „Най-голям корпоративен дарител” на „Дондуков“ 2. 
 
16:00 часа За 14-а поредна година Български дарителски форум (БДФ) ще награди най-големите корпоративни дарители и най-успешните партньорства между компании и неправителствени организации в нашата страна в сградата на Администрацията на Президента на Република България. 
 
17.00 часа Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на концерт-спектакъла „Празника на доброто“ в зала 1 на НДК. 
 
18:00 часа Премиерата на новата книга на Мариана Праматарова „Сакрално: чудесата близо до нас“ ще се състои в зала „Вяра“ на Столична библиотека. 
 
19.00 часа Националният финал Мис България 2019 ще се проведе в зала „Рейнбоу Плаза“. 
 
21.00 часа Премиерата на проекта Rodion GA - "Бащата на електронната музика зад Желязната завеса" ще се състои в Клуб Tell me на ул. „Иван Вазов“-12. 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right