Времето и предстоящите събития на 22 април 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 22 април
Новата седмица ще започне с температури от 2 градуса. В обедните часове стойностите ще стигнат 16 градуса.Временни увеличения на облачността ще има само на отделни места,в повечето райони ще е слънчево, сочи prognozata.bg

 Предстоящи събития за 22 април

09.30 часа 92 черни балона ще пусне КНСБ, за да отбележи световния ден, посветен на безопасността и здравето на работното място, както и на паметта на трудещите се по целия свят, които са загубили живота си в следствие на трудовa злополукa или професионалнa болест – 28 април. В церемонията ще участват президентът на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидентът Иван Кокалов , социалният министър Бисер Петков, конфедералният секретар на КТ „Подкрепа“ Александър Загоров, ръководството на КНСБ, представители на държавни институции и водещи български компании.

10.00 часа Пресконференция и връчване на наградите „Прометея” за постижения и добри практики в безопасността и здравето на работниците ще се проведе в сградата на КНСБ (залата на ет.11).На пресконференцията ще бъде представена статистика за броя на трудовите инциденти, както и за проверките, които е извършила ГИТ.

10.00 часа Постъпилите оферти за придобиване на многофункционален патрулен кораб за Военноморските сили ще бъдат отворени в зала „Тържествена“ на Министерството на отбраната.

10.00 часа Стартирането на ремонтните дейности по обособеното трамвайно трасе на бул. „К. Величков“ в участъка от бул. „Акад. Иван Ев. Гешов“ до „Сливница“ ще провери заместник-кметът на София Дончо Барбалов.

10.00 часа Церемония по връчване на ваучера по „Ваучерна схема за предоставяне на услуги за емитиране на ценни книжа на капиталовите пазари“ ще се проведе в зала „Партер“ на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

10.00 часа Камен Б. и Ивайло Б.застават пред 12-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

11.00 часа Камарата на архитектите в България ще даде пресконференция в Националния пресклуб на БТА на тема „Как обществените поръчки съсипват градската среда“.

11.00 часа Официалното откриване на възстановения бюст-паметник на Панчо Владигеров ще се състои на Алеята на безсмъртните (до Лятната естрада) в Борисовата градина.

11.00 часа Пресконференция, на която ще бъдат оповестени номинациите за АСКЕЕР 2019, ще се проведе в зала „Максим“ на Театър „Българска армия“.

11.30 часа Пресконференция в централата на БСП на ул. „Позитано“ 20 ще даде водачът на листата на „БСП за България“ на предстоящите евроизбори Елена Йончева.

11.30 часа Главният изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Деян Дънешки и представител на Българо-туркменистанска индустриално-търговска палата ще пуснат в употреба малотиражно издание на тема: „Ахалтекински кон“ – една пощенска марка в блок и специален пощенски печат.Място на проявата- зала № 2 на Централна поща в София.

12.00 часа Обновената сграда на Професионалната гимназия по хранително-вкусови технологии „Проф. д-р Георги Павлов“ ще бъде проверена от кметът на София Йорданка Фандъкова.

12.00 часа Листата с кандидати за европейски парламент на Движение „Заедно“ ще бъде представена в Гранд Хотел София.

12.00 часа Балони в подкрепа на страдащите от първичните имунни дефицити ще бъдат пуснати пред сградата на лабораторния блок в Александровска болница.

13.00 часа Дискусия „Тема: Европа“ със студенти от НБУ организира вицепрезидентът Илияна Йотова.Събитието ще се проведе в зала 310 (1-ви корпус, 3 етаж) на университета.

13.00 часа 150 дървета пред сградата на Националния институт по геофизика, геодезия и география в научния комплекс на БАН на 4-ти км ще бъдат засадени от учени и служители на Българската академия на науките.

13.30 часа Започва съвместна пресконференция във ВИП залата на Операта, посветена на подписването на Меморандума за сътрудничество между Софийската опера и балет и Националният дворец на културата.Ще бъде обявено и стартирането на съвместни инициативи.

13.30 часа Георги И., Димитър П. и др се изправят пред 8-и състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

15.00 часа Протест на родители срещу приемането на „Национална стратегия за детето 2019-2030 г.“ ще се проведе пред сградата на Министерството на труда и социалната политика.

16.00 часа Необходимите подписи за регистрация на Ваня Григорова за независим кандидат за евродепутат ще внесе в ЦИК инициативен комитет. На внасянето ще присъстват - д-р Боряна Холевич - председател на инициативния комитет и Ваня Григорова - кандидат за независим представител на България в ЕП.

17.00 часа Приемен ден за граждани в клуба на ГЕРБ в ж.к. „Люлин“ 7, бл. 706, вх В организира народният представител от ГЕРБ – София Христо Гаджев.

18.00 часа „Последование на Жениха„ в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ ще отслужи Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски.

18.00 часа Среща с писателя Пламен Дойнов ще се проведе в Американския център на Столична библиотека.По случай неговия юбилей и ще бъдат представени три негови книги.

18.00 часа Изложбата „People of Sofia“ на Вихрен Георгиев ще бъде открита в пространството за съвременно изкуство „УниКредит Студио”. Изложбата дава началото на шестия фестивал "Фотофабрика".

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right