Времето и предстоящите събития на 24 октомври 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 24 октомври   
Денят ще бъде ясен и слънчев. Само на отделни места сутринта ще има мъгли. Максималните температури ще бъдат между 22 и 27 градуса.   
 
Предстоящи събития за 24 октомври  
 
09:00 часа Комисар Мария Габриел ще открие 15-ата Национална конференция по е-Образование „Дигиталните иновации в помощ на е-Образованието“ в хотел „Балкан“, зала „Сердика“. Тя ще представи политиките на ЕС за цифрово образование, изпълнението на Плана за действие за цифрово образование, конкретните инициативи за въвеждане на цифровите технологии в полза на образователния процес.
 
10:00 часа Изслушване на зам.-главния прокурор Иван Гешев за номинацията му за главен прокурор на България ще се състои в сградата на ВСС. 
 
10:00 часа Пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите, кампаниите и инициативите на СЗО и ще бъдат обсъдени партньорствата с медиите, постиженията, предизвикателствата и плановете през изминалата и тази година, ще се проведе в зала „Рила“ на хотел „Балкан“.
 
 10:00 часа Две въззивни мерки в СГС ще се гледат. Те са на:
- Цветан Гечев - обвинен за хулиганските действия по време на мача между България и Англия
- Двамата афганистански граждани, обвинени за изнасилването на 17-годишно момиче.
 
10:30 часа Конференция на тема: „Кръгова икономика и устойчиви финанси“ ще се проведе в 501 зала на ВУЗФ.
 
11:00 часа Брифинг за предприетите мерки от МВР за охрана на обществения ред и нормалното протичане на изборния процес в страната ще се проведе в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. Участие ще вземат представители на „Охранителна полиция“ – СДВР и ГДНП, ГДПБЗН и Дирекция „Български документи за самоличност“.
 
11:00 часа Заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще открие конференция за ефекта от провежданата политика на пазара на труда, финансирана със средства от държавния бюджет, в Парк хотел „Москва“.
 
11:00 часа Къщата-музей „Пейо К. Яворов“ официално става собственост на Столична община. Церемонията ще се проведе в  къща-музей „Пейо К. Яворов“, в присъствието на заместник-кмета д-р Тодор Чобанов.
 
11:30 часа Изцяло реновираният Специализиран комплекс по изгаряне и пластична хирургия към УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ ще бъде официално открит в присъствието на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. 
 
12:30 часа Брифинг на Специализираната прокуратура във връзка с казуса „Несебър“ ще се състои на ул. „Черковна“ № 90. 
 
12:30 часа Пресконференция преди откриването на Втората Балканска конференция по персонализирана медицина ще се проведе в зала "Мерджан" на хотел "Рамада" в София. Форумът се организира от Български алианс за прецизирана и персонализирана медицина (БАППМ) в сътрудничество с Европейски алианс за персонализирана медицина (ЕАПМ), Медицински университет - Плевен и Българското Научно дружество по геномика и генетика на човека.
 
14:00 часа Кръглата маса под надслов: „Опознаване на книжовното наследство - традиции и перспективи“ ще се проведе в заседателната зала на НБКМ (втори етаж). Предвидена е и демонстрация в какъв вид документите стигат до библиотеката, как се обезпрашават, реставрират, дигитализират, как стават достъпни чрез сайта на библиотеката.
 
15:30 часа Министърът на външните работи и европейските въпроси на Словашката република Мирослав Лайчак ще бъде приет в МВнР от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. 
 
17:00 часа Честване на 160-годишнината от рождението на акад. проф. Александър Теодоров-Балан ще се проведе в Аулата на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. 
 
17:00 часа ПанЕвропа България и Посолство на Словашката Република в България организират публична лекция на министъра на външните работи и европейските въпроси на Словакия и действащ председател на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) Мирослав Лайчак на тема „Заедно или сами? Значимостта на мултилатерализма.Тя ще се проведе в Дома на Европа. 
 
18:30 часа Премиера на книгата на д-р Морфи Скарлатов „Арабите – рицарите на пустинята“ ще се състои в зала „Вяра“ на Столичната библиотека.
 
18:30 часа  Романът „Ервехе“ ще бъде представен в Македонския културно-информационен център. На събитието ще присъстват министърът на културата и посланикът на Република Северна Македония - Хусни Исмаили и Марян Гьорчев, както и посланиците на балканските държави.
 
19:00 часа За 12-и пореден път ще бъдат връчени отличията на най-добрите строителни компании в бранша в зала 3 на НДК  на официална церемония на професионалния празник на строителите.
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right