Времето и предстоящите събития на 27 юни 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 27 юни
Максималните температури ще са между 30 и 35 градуса, вятърът ще бъде слаб до умерен. Денят ще бъде много слънчев, след обяд - и горещ. Валежи са малко вероятни,съобщава prognozata.bg.

Предстоящи събития за 27 юни

08.00 часа Флашмоб под надслов „Да попитаме НПО за децата“ ще се проведе в близост до парк-хотел „Москва“.Събитието се организира във връзка с регионална конференция на високо равнище „Интелигентни инвестиции в стратегии и партньорства за предотвратяване и справяне с насилието над деца.

09.00 часа Регионална конференция на високо равнище „Интелигентни инвестиции в стратегии и партньорства за предотвратяване и справяне с насилието над деца“, организирана от Министерството на труда и социалната политика ще се проведе в парк-хотел „Москва“.

09.00 часа Народното събрание открива поредното си редовно заседание.

09.30 часа Седмичното заседание на Пленума на ВСС ще се проведе в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет.

09.30 часа Подписка с искания срещу презастрояването на столицата ще внесе „Обединена София“ в Столична община.

10.00 часа Дирекция „Управление на водите“ към Министерство на околната среда и водите (МОСВ) организира откриваща пресконференция за представяне на пилотния проект за „Създаване на Система за управление на басейна на река Искър (СУВ-БРИ) като първа фаза на Национална система за управление на водите в реално време (НСУВРВ)“ в зала „Европа” на МОСВ на бул. „Мария Луиза“ 22.

10.00 часа Столичният общински съвет се събира на редовното си заседание.

10.00 часа Заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова ще присъства на официалното подписване на договорите между Фонда на фондовете и Първа инвестиционна банка, Микрофонд и СиС Кредит - избраните финансови посредници за изпълнение на операцията „Микрокредитиране със споделен риск“ в зала „Триадица“ на Гранд хотел София.

10.00 часа Делото срещу Валентин Д. (чл. 253 от НК ) ще бъде гледано от 4 състав на Софийския градски съд.

10.00 часа Делото срещу Румен Х., Таня Х. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 7 състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Открито заседание за обсъждане на доклад и проект на решение относно бизнес план за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Стара Загора като ВиК оператор за периода 2017-2021 г ще се проведе в сградата на КЕВР. От 10.10 часа ще се проведе обществено обсъждане на проект на решение за одобряване на бизнес плана на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Стара Загора и за утвърждаване и одобряване цени на ВиК услуги на „Водоснабдяване и канализация” ЕООД, гр. Стара Загора.

10.30 часа Обществено обсъждане на Проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 4 от 5 ноември 2013 г. за присъединяване към газопреносните и газоразпределителните мрежи ще се състои в сградата на КЕВР. Енергийният регулатор ще проведе обществено обсъждане и на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 6 от 24.02.2014 г. за присъединяване на производители и клиенти на електрическа енергия към преносната или към разпределителните електрически мрежи.

11.00 часа Делото срещу Благовест М., Георги А. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група,ще бъде гледано от 10 състав на Специализирания наказателен съд.

11.00 часа Роботизираната хирургична система за безкръвни операции Da Vinci ще бъде представена и въведена в експлоатация в университетската АГ болница „Майчин дом“. На събитието ще присъства омбудсманът Мая Манолова.

11.00 часа Изпълнителна агенция по горите и Българско дружество за защита на птиците организират прескафе по повод приключването на проект „Горите на орела“ в сградата на Министерството на земеделието, храните и горите (бул. „Христо Ботев“ №55), етаж IV, зала 400.

11.00 часа Идентификация и достъпване на електронни услуги през мобилно устройство ще бъде представено в реално време в Държавна агенция „Електронно управление“.

11.00 часа Изложбата на Националния литературен музей „Димитър Димов в писма и спомени“, посветена на 110-годишнината от рождението на писателя, ще бъде открита в Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

11.00 часа Пресконференция на Фондация „Български център за джендър изследвания“ в подкрепа на кампанията „Да спасим малката Ани от произвола на държавните институции“ ще се проведе в Националния пресклуб БТА.

12.30 часа Изложението на ливански производители и износители Lebanese Agro – Food Expo 2019 в Изложбената зала на ЦУМ ще открие заместник-министърът на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов.

13.00 часа Кръгла маса на тема „Стратегии за изграждане на характера - как образованието на сърцето и на ума могат да бъдат равностойни в класната стая“, организирана от Фондация „Благотворител“ в SOHO.

13.30 часа Делото срещу Атанас С., Стефан Г. и др., обвинени в образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 11 състав на Специализирания наказателен съд.

14.00 часа Омбудсманът Мая Манолова ще участва в заседание на Националния съвет за хората с увреждания в Министерството на труда и социалната политика. Омбудсманът ще представи становището си по Наредбата за включване в механизма личната помощ.

15.00 часа Писмо в Президентството на Република България с молба за налагане на вето върху Закона за изменение и допълнение на Закона за защита от шума ще внесат представители на Българската асоциация на заведенията.

18.00 часа Представянето на новата книга на Румен Стоичков „Ожадняла река” ще се състои в зала „Вяра” на Столична библиотека, пл. „Славейков“ 4.

18.00 часа Премиерата на новата книга на Матей Стоянов „Незапочнат роман“ ще се състои в зала „Надежда“ на Столична библиотека.

18.00 часа Церемонията за обявяване на победителите в програма Rinker Youth Challenge ще се проведе в Microsoft Innovation на София Тех Парк.

18.30 часа Николай Милчев ще бъде поет на месец юни в Столична библиотека.Срещата ще се проведе в Литературния клуб на Столична библиотека.

19.00 часа Среща със световноизвестните художници Connor Brothers ще се състои в галерия „Оборище 5“.

19.00 часа Среща на полиграфистите по повод 70-годишния юбилей на списание „Полиграфия“ ще се проведе в зала „Триадица“ в Гранд хотел София.

Още интересни неща от днешния ден може да намерите- ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right