Времето и предстоящите събития на 28 ноември 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 28 ноември 
Ще има временно разкъсване на облачността на повечето места. Вятърът ще бъде от юг-югозапад. Максималните ще бъдат между 9 и 14 градуса. 
 
Предстоящи събития за 28 ноември 
 
09.00 часа Започва заседание на Народното събрание.
 
09.00 часа Започва подготовката за транспортирането на хуманитарната помощ за пострадалите от земетресението в Албания в Централна складова база на БЧК в с. Лозен, ул. „Полуврак“ № 31. 
 
09:30 часа Ще се проведе национална кръгла маса на тема „Развитие на националната политика за намаляване на сеизмичния риск чрез изграждане на научно-приложна инфраструктура по сеизмично инженерство“ в София Тех Парк, зала 125 на сграда Лабораторен комплекс.
 
10.00 часа Министерство на правосъдието ще представи публично Информационна система на съдебното изпълнение в парк хотел „Витоша“ на ул. „Росарио“-1.
 
10:00 часа Н.В. Цар Симеон II ще вземе участие в кръгла маса на тема: "Европа без стени. Какво ни обединява днес - либерален поглед" в двореца „Врана“. 
 
10.00 часа Под патронажа на вицепремиера Марияна Николова Държавната агенция по метрологичен и технически надзор и Университета по архитектура, строителство и геодезия ще проведат Кръгла маса на тема „Управление и безопасна експлоатация на язовирите в Република България“ в заседателната зала на Ректората, ет. 2 в сградата на УАСГ на бул. „Христо Смирненски“ № 1.
 
10:00 часа Дни на отворените врати ще се проведат в Нов български университет.
 
10:00 часа Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова и ръководителят на УчИ – БАН акад. Петър Кендеров ще открият работата на Ученическия институт в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН.
 
10.00 часа Ще се проведе 10-то издание на Дните на кариерата в зала „Тържествена“ на УНСС. 
 
11.00 часа Кметът Йорданка Фандъкова ще присъства на тестовете на първия от 13-те нови трамваи марка PESA на площад „Възраждане“. 
 
11:00 часа Книгата на проф. Харолд Харман „Загадката на Дунавската цивилизация“ ще бъде представена в зала 7 на НДК.
 
11.00 часа Ще се проведе пресконференция за финалния елемент от „Визия за София“ в пространството на изложбата „София утре“ под куполите на Ларгото. 
 
13:00 часа Атлантическият клуб в България и General Dynamics European Land Systems (GDELS) ще представят „GDELS goes Bulgaria“ в зала Роял 3 на хотел „Балкан“.
 
14.30 часа Тристранната пленарна среща, в която ще участват народните представители от парламентарни комисии по външна политика на България, Румъния и Турция, ще се проведе в зала 3 в Източното фоайе на сградата на Народното събрание на пл. „Княз Александър I”.Темите на разговора ще бъдат: „Измерение на стратегическото сътрудничество в Черноморския регион (НАТО/САЩ – Русия)“, „Миграция – регионално отражение“, „Процесът на европейска интеграция за Западните Балкани и Турция“.
 
18.00 часа Изложбата: „Пътят на коприната: от традицията към съвременността“ ще се състои в Двореца на пл. „Княз Александър I“.
 
18:00 часа Изложбата: “София утре” ще бъде закрита със заключителното събитие под надслов: „Защо е важно да имаш Визия?”.в Софийското Ларго. 
 
18:00 часа Изложбата „Брекзит форевър”, организирана от Съюз на българските художници (СБХ), секция „Карикатура”, ще бъде открита в Артгалерия НДК.
 
18:30 часа Премиерата на книгата "Наричайте ме Мечтател“ ще се състои в Литературен клуб „Перото“ в НДК.
 
18.30 часа Изложбата „Мравките на Иван Лазаров” ще бъде открита в галерия Little Bird Place. 
 
19.00 часа Вицепрезидентът Илияна Йотова ще присъства на спектакъла „Дойдох! Изпях!Победих!“ на Класа по музикален театър в Българско училище „Гергана“ – Ню Йорк в Учебен драматичен театър при НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“.
 
19:00 часа Искра Радева представя гала концерта „Златните гласове на България“ зала 1 на НДК.
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right