Времето и предстоящите събития на 29 май 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 29 май 2023 г.:

Времето в София и днес ще остане неустойчиво, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология. Облачността ще бъде значителна, купеста и купесто-дъждовна, и на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевици. Остават условията и за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в София ще достигнат до около 22°.

Предстоящи събития :

11:00 часа В парка пред Националния дворец на културата служебният министър-председател Гълъб Донев ще открие Пролетния панаир на книгата и Софийския международен литературен фестивал за деца и младежи.

11:30 часа в Библиотеката на УНСС официално ще бъде дадено началото на обновяването на Библиотеката.

17:00 часа В сградата на президентството на "Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на кандидата за министър-председател, посочен от втората по големина парламентарна група в 49-ото Народно събрание - "Продължаваме Промяната-Демократична България“.

18:30 часа От столичния площад Славейков тръгва "Разходки из улиците и думите на Атанас Далчев" ще бъде водено от поетесата Албена Тодорова. То е част от поредицата "Литературни маршрути".

19:30 часа В Дом 2 на резиденция "Бояна“ ще се проведе традиционният абитуриентски бал за младежи в неравностойно положение. Събитието е част от благотворителната инициатива на държавния глава "Подкрепи една мечта“ и се осъществява чрез финансови средства, набрани от дарителска кампания.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 17 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 17 април. Кола се заби челно в линейка н...

Прочети още keyboard_arrow_right