Времето и предстоящите събития на 3 април 2019 г. в София

изгрев на София

Снимка: Столица.bg

Времето на 3 април:
Сутринта на много места температурата ще бъде нула градуса. В обедните часове обаче живакът ще се вдигне до +13 градуса. На някои места ще има и леки превалявания. През деня ще бъде слънчево, вятърът ще утихне, сочи  prognozata.bg

Предстоящите събития за 3 април 2019 г.

09.00 часа Редовно заседание в Народното събрание.

09.00 часа Архиерейска света литургия в присъствието на патриарх Неофит ще се отслужи в храм „Света София“.Поводът-140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

09.30 часа Панаир на професионалната реализация ще се проведе в спортната зала на Студентски център „Америка за България“

10.00 часа Министрите влизат на редовно заседание в Министерски съвет.

10.00 часа Иван К. и Димитър Г. застават през трети състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за изнудване.

10.00 часа Конференция на тема "Папа Франциск в България" ще се проведе в зала „Проф. Марин Дринов“ на БАН (ул. „15-ти ноември“ 1).Поводът-предстоящата визита на духовника в нашата страна.

10.00 часа Заседание в сградата на КЕВР ще обсъди доклад по заявление на "Топлофикация-Враца" ЕАД за одобрявне на общите условия, по които дружеството да продава топлинна енергия за битови нужди на клиенти от града.


11.00 часа Представяне на Световното Движение за мир в клуб „Журналист“ на Съюза на българските журналисти на улица „Граф Игнатиев“ 4, ет. 1. В проявата ще участва Пламена Заячка, председател на Инициативния комитет на Световното Движение за мир.

11.00 часа Кметът Йорданка Фандъкова връчва знамена на столичните училица по повод празника на София. В тържественото освещаване на знамената ще участват Националната гвардейска част, Гвардейският представителен духов оркестър, Представителният ансамбъл на въоръжените сили и представители на Софийската митрополия.

11.00 часа Брифинг в заседателната зала на Национална библиотека „Св. св. Кирил и Методий“ ще представи подробности около започващия основен ремонт на покрива на сградата.

11.00 часа Изложба на ГРУПА ГРАДЪТ се открива в Галерия Академия на улица Шипка.

11.30 часа Победителите от конкурса за млади преподаватели "Най-важният урок. Послание към бъдещите ми ученици" ще бъдат наградени от президента Румен Радев на „Дондуков“ 2.

11.30 часа Главна дирекция „Национална полиция“ представя на брифинг окончателните данни от проведената 24-часова акция "Скорост".

13.00 часа Гроздан Т., Иван П., Калоян Г., Емил К., Стефан Е., Виктория К., Александър Н., Венцислав Й., Милко В. и Милчо А се изправят пред девети състав на Специализирания наказател съд по ообвинения за организиране и ръководене на престъпна група.

13.30 часа Бившият военен министър Николай Ненчев застава през 8 състав на Софийски градски съд.

16.00 часа Започва инициативата "Твоето бъдеще е тук.Успехът е в България".Стартът ще бъде даден в Централното фоайе на Ректората на Софийския университет.

16.00 часа- 18.00 часа Ретротрамвай ще обикаля из София по повод празника на града. Трасето ще мине по следните улици и булеварди: Площад „Възраждане” - булевард „Христо Ботев” - площад „Македония” - улица. „Алабин” - булевард „Мария Луиза” - Централна гара - булевард „Христо Ботев” - площад „Възраждане”.

17.00 часа Държавна агенция "Архиви" и Столична община представят в Галерия на открито в Градската градина изложбата „Да съградиш столица”.

17.30 часа Представяне на романа "Зара" на писателката Евгения Димитрова. Мястото е заведението „Before and After“ (къщата на Мара Белчева на ул. „Христо Белчев“ 12)

18.00 часа Софийски духов оркестър с диригент Васил Дилев представя най-добрите си творби в столичното Ларго. Събитието е посветено на 140-годишнината от обявяването на София за столица на България.

18.00 часа Столичната библиотека представя изложбата "С порива на птиците" в галерия „София“, направена от Регионален исторически музей - Добрич.

20.30 часа Празнична заря на площад „Княз Александър I”, посветена на 140 години от обявяването на София за столица.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right