Времето и предстоящите събития на 31 октомври 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 31 октомври   
Денят ще бъде облачен и дъждовен. Вятърът ще бъде умерен североизточен. Максималните температури ще са между 5 и  10 градуса.
 
Предстоящи събития за 31 октомври  
 
10.00 часа Тържество по случай завършването на випуск „Княз Александър I“ – II смяна на Военна академия „Георги Стойков Раковски” ще се проведе с участието на държавния глава Румен Радев. 
 
10:00 часа Започва заседание на Министерски съвет.
 
10:00 часа Заместник-министърът на образованието и науката Карина Ангелиева ще представи дейностите на музеите към БАН по програма „Образование с наука“ в Националния археологически музей. В рамките на събитието ще бъде изнесен урок на второкласници от 18 СУ „Уилям Гладстон“ по темите от учебния предмет Околен свят „Моето родно място“ и „Забележителности в родното място“.
 
11:00 часа Пресконференция по откриване на кампанията Акция "Зима" 2019 ще се проведе  в сградата на Главна дирекция „Национална полиция“. На пресконференцията ще присъстват началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Любомир Костадинов, председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев, представители на Българския Червен кръст, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, Агенция „Пътна инфраструктура“ и Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".
 
11:00 часа Пресконференция по повод старта на кампания за безплатно заличаване на белези, получени в резултат на катастрофа или изгаряния, ще се проведе в Националния пресклуб на БТА.
 
11.00 часа Конгрес на Централноевропейската диабетна асоциация (CEDA) асоциирана с Международния дунавски симпозиум за 2019 г.,ще се проведе в х-л „Хилтън“.
 
11:00 часа Документалната изложба „Първи будители на българския род“ ще бъде представена в Столичната библиотека. 
 
11:00 часа Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда – ПУДООС, организира пресконференция за разясняване на дейностите по проект: „Екологосъобразно обезвреждане на излезли от употреба пестициди и други препарати за растителна защита с изтекъл срок на годност“, финансиран по Българо – Швейцарска програма за сътрудничество, в залата на Конферентен център ПРОДЖЕКТ ЛАБ.
 
11.30 часа Дарение на иновативен апарат за диагностициране на астма в детска възраст ще се състои в „Пирогов“. 
 
18:30 часа Книгата „Къщите (още ) говорят“ ще бъде представена в Литературния клуб на Столична библиотека.
 
18:30 часа Национално движение „Хан Кубрат“ организира "Българският отговор на Хелоуин 2019" пред Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий“.
 
19:00 часа Първата симфония на Ленард Бърнстейн "Йеремия", изпълнена от Софийската филхармония и мецосопраното Виолета Радомирска под диригентската палка на маестро Оливер Ведер, ще прозвучи в зала "България". 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (22%, 30 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 36 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 17 Гласове)
  • Ще има нови избори (29%, 40 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 15 Гласове)
Общо гласували: 138 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 28 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 28 март. Автомобил обикаля София с "паяк...

Прочети още keyboard_arrow_right