Времето и предстоящите събития на 6 февруари 2020 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 6 февруари 
Ще продължи да вали сняг. Вятърът ще бъде от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималните температури ще са между минус 1 и 4 градуса.
 
Предстоящи събития за 6 февруари 
 
9.00 ч. Започва редовно пленарно заседание на Народното събрание.
 
9.00 ч.  Дело срещу Симеон Дянков, Иво Прокопиев и Радослав Георгиев за престъпление по служба, ще бъде гледано от 4-ти състав на Специализирания наказателен съд. 
 
9.30 ч. Дело срещу Петко Стоянов и група за организиране и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано о 6-ти състав на Специализирания наказателен съд. 
 
10.00 часа Министър Екатерина Захариева ще се срещне с министъра на външните работи на Република Беларус Владимир Макей в министерството на външните работи. В 11.15 часа Екатерина Захариева и Владимир Макей ще направят изявления.
 
10.00 часа Ще се проведе 8-то заседание на Столичния общински съвет в заседателна зала „София” на V етаж. 
 
10.00 ч. Дело срещу Цветомир Модев, Бойко Герасков, Емил Нешев и други за контрабанда, ще бъде гледано от 10-ти състав на Специализирания наказателен съд. 
 
10.00 часа В зала „София“ на Интерпред – СТЦ ще бъде открито деветото изложение HR Industry.
 
11.00 ч. Ще се състои брифинг в ГДНП за обобщените резултати от приключилата операция, с акцент спазването на ЗДвП от пешеходците.
 
11.00 часа Ще се проведе пресконференция в зала „Пресцентър“ на НСИ на ул. „Панайот Волов“ 2, на която ще бъде представена актуална информация за подготовката на предстоящото пробно преброяване на населението и жилищния фонд в Република България.
 
13.30 ч. 14-ти състав на Софийски градски съд ще заседава по дело срещу Снежана Стоенчева и Параскева Бърнева, обвинени за длъжностно присвояване в особено големи размери от дом за възрастни хора.
 
13.30 ч. Дело срещу чешкия гражданин Никола Молчан (чл. 115 НК) ще бъде гледано от 2-ри състав на Софийски градски съд. 
 
14.00 часа Ще се проведе дискусия на тема „Възможности и предизвикателства при въвеждане на задължително предучилищно образование за четиригодишните деца“ с участието на омбудсмана Диана Ковачева и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев, в институцията на омбудсмана на ул. „Георг Вашингтон“ № 22. 
 
14.00 часа Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще се запознае с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2019 г, в Министерство на отбраната. 
 
14.00 ч. в Народното събрание ще се проведе заседание на Временна анкетна комисия за проучване на всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандалната подкупна схема при придобиване на българско гражданство от чужди граждани.
 
14.30 ч. Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание ще проведе заседание, на което ще разгледа промените в Закона за хазарта на второ четене.
 
15.00 ч. Дело срещу Михаил Йерусалимов, Георги Ризов и други за образуване и ръководене на организирана престъпна група, ще бъде гледано от 17-ти състав на Специализирания наказателен съд. 
 
15.00 часа В галерия „nOva art spase” на ул. „Съборна“ 3 министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева ще открие форум на хранителната индустрия „Подай ръка на храната“, организиран от Българската хранителна банка съвместно с Министерството.
 
18.30 ч. На сцената на Театър „Азарян“ ще се състои спектакълът „Портретът на Дориан Грей“.
 
18.30 часа Ще се състои премиера на книгата „Обичай ме бавно” на Добромир Банев в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий”. 
 
18.30 часа Ще бъде открита изложбата „Заекът на Дюрер падна“ на Любен Домозетски в Little Bird Place на ул. „11-ти Август“ 7. 
 
19.00 ч. В Културен център на ул. "Веслец" 13 ще бъде представена първата серия от историческата сага "Смъртта на Зигфрид" на великия немски режисьор Фриц Ланг - "Нибелунгите".
 
 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 24 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 24 април. Откриват художествена инсталац...

Прочети още keyboard_arrow_right