Времето и предстоящите събития на 6 юни 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 6 юни
През деня ще бъде слънчево, но около и след обяд ще се появи купеста и купесто-дъждовна облачност. На отделни места ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще е слаб, максималните температури ще са между 23 и 28 градуса, съобщава prognozata.bg.

Предстоящи събития за 6 юни

9.00 часа Народното събрание започва поредното си заседание.

9.00 часа Международна кръгла маса на тема "Международна обстановка и сътрудничество в акваториите на Черно, Средиземно и Балтийско море – правни, икономически и екологични аспекти" ще се проведе в зала "Триадица" на Гранд хотел "София“.

9.30 часа НКЖИ ще отбележи Международния ден за безопасно преминаване през железопътните прелези на жп прелеза на ул. „Йосиф Щросмайер“. Деца на служители на железниците ще раздават на шофьорите листовки със Закона за движение по пътищата, Раздел XІІ – Железопътен прелез, и балони с надпис „Спри! Живей!“.

9.30 часа Архиерейска св. Литургия“ на Възнесение Господне ще бъде отслужена в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“. Тя ще бъде оглавена от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим.

9.30 часа Делото за образуване и ръководене на организирана престъпна група срещу Тодор С., Владимир Р., Илия Е., Ангел А., Величко Х. и Албена Е. ще бъде гледано от XVI състав на Специализирания наказателен съд.

10.00 часа Обществено обсъждане на проект на решение за определяне на преференциални цени на електрическата енергия, произведена от възобновяеми източници, ще се проведе в сградата на КЕВР (бул. „Княз Ал. Дондуков“ 8-10, ет. 4). Ще има и обсъждане на актуализация на преференциални цени на електрическата енергия, произведена от биомаса и определяне на премии на производителите на електрическа енергия от възобновяеми източници с обща инсталирана мощност 1 MW и над 1 MW.

10.00 часа Новият етап от кампанията „Силата е в теб", организиран от Посолството на САЩ в България, ще бъде представен в Галерия Credo Bonum.

10.30 часа Делото за подкуп с цел упражняване на влияние срещу Димитър А., Владимир Ч. и Методи П. ще бъде разгледано от XVIII състав на Специализирания наказателен съд.

10.30 часа Пресконференция, свързана с предстоящото провеждане на Национално външно оценяване на седмокласниците, кандидатстването след седми клас и утвърдения държавен план-прием, ще се проведе в залата на 5 етаж в МОН.

11.00 часа Резултатите от трансграничния проект „Увеличаване на туристическите информационни услуги в трансграничния регион“ между България и Сърбия ще бъдат представени в пресклуба на БТА.

11.00 часа Документална изложба „Моето училище в моята София“ ще представи историята на най-старите училища в София пред централния вход на Столична библиотека.

11.30 часа Обучителен модул от поредицата "Училища по персонализирана медицина за широк набор от специалисти" ще се проведе в Аулата на "Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда“.

12.00 часа Пресконференция на тема „Съвременни методи за лечение и диагностика на рак на простатата“ ще се проведе в Сентръл Парк Хотел.

13.00 часа Делото за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, срещу Румен В. ще разгледа ІІІ състав на Специализирания наказателен съд.

13.00 до 17.00 часа Международна среща за обучение и подкрепа на пациенти с остри порфирии ще се състои в Аулата на Националния център по обществено здраве.

13.30 часа Делото за тероризъм срещу Кевин Б. ще бъде разгледано от XVIII състав на Специализирания наказателен съд.

16.00 часа Фотографската изложба „Здравей, името ми е Тирана” ще се открие в Централно фоайе на НИМ.

18.00 часа Темата „Архитектурен модернизъм“ ще бъде обсъдена в Централния военен клуб.

18.30 часа Официална премиера на филма "Миша дупка" в Дома на киното. Лентата е продукция на NO BLINK с режисьор и сценарист Георги Светломиров. Вдъхновен от мита за пещерата – откъс от „Държавата“ на Платон, „Миша дупка“ ни разказва историята на странник, откъснал себе си от света.

19.00 часа Изложбата „Новите лица на Женския пазар“ на студентите по програма „Фотография“ на Нов български университет ще бъде открита в галерия „Сердика“.

19.00 часа Постановката "Не всеки крадец е мошеник" от Дарио Фо режисура и сценография Василка Йорданова ще бъде изиграна от Арт сдружение „Арлекин" при НЧ „Св.Св.Кирил и Методий-1924".

19.00 часа "Вариации"- класически концерт в зала "България". Най-добрата ученичка на Юрий Башмет, виолистката Пейджун Шу прави своя дебют на сцената на зала „България“ .

Още интересни новини от днешния ден може да намерите - ТУК

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (26%, 38 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 46 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 149 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right