Времето и предстоящите събития на 8 май 2019 г. в София

софия днес

Снимка: Столица.bg

Времето на 8 май

Днес утрото в София е студено и хладно. Облачноста днес е разкъсана, като следобед се очаква да се поже и слънце. Дъжд не се очаква, вятъра ще е умерен. Минималната температура е 3 градуса, а максималната температура ще е достигне до 16 градуса, сочи Prognozata.bg.

Предстоящи събития за 8 май

09.00 часа Ще започне пленарното заседание на Народното събрание. 

10.00 часа Министерският съвет ще проведе седмичното си заседание. 

10.00 часа В Национален пресклуб БТА ще се състои представяне на Декларация на Македонския научен институт на тема: „Преспанският договор между Атина и Скопие за промяна на името на БЮР Македония и за стратегическо партньорство“.

10.00 часа В Конферентната зала на „Дом на Европа“ (ул. „Г. Раковски“ №124) ще се проведе дебат с част от водещите български кандидати за депутати в Европейския парламент. 

11.00 часа
В Българска телеграфна агенция ще се състои пресконференция по повод стартирането на Световна седмица за безопасност по пътищата. В събитието ще участват Малина Крумова, председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" и Владимир Тодоров, председател на УС, Българска Асоциация на Пострадали при Катастрофи.

11.00 часа В Литературен клуб „Перото“ ще се проведе семинар за журналисти, на който ще бъде представена актуална информация за заболеваемостта от рак на яйчниците (овариален карцином), необходимостта от ранна диагностика и своевременно лечение.

11.00 часа В Северното фоайе на парламента ще бъде открита фотоизложбата „Хора за хората: България и Швейцария".

11.30 часа В 51 СУ „Елисавета Багряна“ (ул. „Софийски герой“ 28, ж.к. „Хиподрума“) министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът София Йорданка Фандъкова ще наградят участниците в олимпиада по безопасност на движението по пътищата безопасност „Стани безопасен на пътя с Aй енд Джи Брокерс“. 

12.00 часа Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие към СОС ще заседава в 12:00 часа в зала № 1, ет. 2, ул. "Московска" № 33.

12.00 часа В клуб – ресторант „Пушкин“ (ул. Раковски 92) ще се проведе пресконференция за спасителната роля на Българската армия в заключителната фаза на Втората световна война. В събитието ще участват председателят на ГС на БСП – София Калоян Паргов, ген. Златан Стойков, председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. 

13.00 часа В Мултидисциплинарното пространство ДНК в Националния дворец на културата Българският червен кръст организира второ издание на „Училище за хуманност“ по повод Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец.

13.30 часа В МОН (ет.5, Ротонда) ще се проведе пресконференция във връзка с предстоящия фестивал Webit. Участие ще вземат министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и организаторите на фестивала.

12.00 часа В Национален пресклуб БТА ще се състои представяне на проявите за отбелязване на 9 май - Ден на победата над хитлерофашизма и Ден на Европа, и провеждане на шествие „Безсмъртен полк – България“.

14.00 часа В зала "Рубин" в хотел "Рамада" ще се проведе Кръгла маса на тема „Инвестициите в здравни грижи спасяват човешки живот“ по повод Международния ден на акушерките - 5-ти май, Международния ден на професионалистите по здравни грижи - 12-ти май и участието на БАПЗГ в кампанията „Nursing now” на Световната здравна организация (WHO) и Международния съвет на сестрите (ICN). 

15.00 часа В УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ ще се проведе публчно събитие с тематична насоченост: „Научно-медицински и диагностични приложения на резултатите от разработката“.

15.00 часа В Национален пресклуб БТА ще се проведе пресконференция във връзка с Националната кампания за профилактика на рака на кожата „Евромеланома 2019“.

17.00 часа Във фоайето на БАН ще бъде открита изложба, организирана от Научноинформационен център „Българска енциклопедия”.

18.00 часа В Унгарския културен институт ще бъде открита изложбата на млади дизайнери от Сдружението „Студио на младите приложници”.

18.00 часа В кино „Одеон“ ще се проведе церемония по награждаване на участниците във фестивала на мобилното кино "Кино в длан". 

18.00 часа В галерия Арте ще бъде открита съвместна изложба на Милко Божков и Стоян Цанев.

18.30 часа В Софийски арсенал – Музей за съвременно изкуство ще бъде представен Тохоку през погледа на японските фотографи.

18.30 часа В Ларгото ще се състои концерт „Европейска музикална разходка“ на Софийския духов оркестър. 

19.00 часа В Аулата на Софийския университет ще бъде представена величествената оратория „Месия“ от Георг Фридрих Хендел.

19.00 часа В зала „България“ ще се проведе галаконцертът „Музикант на годината 2018“.

19.00 часа В Руския културно-информационен център ще бъде прожектиран филмът "Спасти Ленинград".

20.00 часа В столичната зала „Люмиер“ ще се състои концерт на Ерик Трюфа и Биг бенда на БНР.

Още интересни събития от деня stolica.bg/kalendar

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right