Времето и предстоящите събития на 9 май 2019 г. в София

сутрешен обзор на събитията

Снимка: Столица.bg

Времето на 9 май
Сутрешните температури ще са около 3 градуса, през деня стойностите ще са между 17 и 22 градуса. Облачността ще се увеличи. Привечер е възможно и да превали. Вятърът ще бъде слаб, съобщава prognozata.bg

 

Предстоящи събития за 9 май

08.00 часа КНСБ започва серия от срещи с основните партии, които са издигнали кандидати за европейските избори в края на май в залата на 11-ия етаж, в централата на КНСБ. Първи ще бъдат политическа партия ГЕРБ.

08.45 часа Борис А., Данаил П. и др. застават пред 13 състав на Специализирания наказателен съд по обвинения в образуване и ръководене на организирана престъпна група.

09.00 часа По повод 74 години от края на Втората световна война президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в церемонията по полагането на венци и цветя пред паметника на Незнайния войн в столицата. От 10.00 часа пред сградата на президентската институция той ще присъства на тържествена церемония по издигане на знамето на ЕС по повод Деня на Европа. Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева и народни представители също ще присъстват на церемонията.

09.00 часа Депутатите се събират на редовно заседание на парламента.

09.00 часа Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков ще открие заседанието на комисията за провеждане на процедурата за концесия на летище „София“ в зала 3 на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, ул. „Дякон Игнатий“ 9. На заседанието ще бъдат отворени офертите на допуснатите участници.

09.00 часа Радослав Б., Денис Б. и др. се изправят пред 9 състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за образуване и ръководене на организирана престъпна група.

09.00 часа Кръгла маса за дуалното и професионалното образование под мотото е „Знам, мога, богат съм и щастлив“ ще се проведе в аулата на Минно-геоложки Университет „Св. Иван Рилски“.

09.00 часа Архиерейска света Литургия в храм „Св. Николай“ в кв. „Враждебна“ ще отслужи Белоградчишкият епископ Поликарп.

09.00 часа По повод Деня на победата посланикът на Русия в България Анатолий Макаров ще участва в полагането на цветя на Паметника на Незнайния войник. Монументът ще стане отправна точка на шествието на Безсмъртния полк, който ще премине през центъра на София до Паметника на Съветската Армия. Там от 10.00 ще бъде организирана церемония по полагане на цветя, след която ще започне концерт, а от 10.45 на Костницата в кв. „Лозенец“ ще се проведе панихида и полагане на цветя.

09.30 часа Комисарят по цифрова икономика и цифрово общество Мария Габриел ще открие в хотел Sense, на бул. Цар Освободител № 16 Годишната среща на Асоциацията на европейските издатели на учебници. От 13.30 часа комисар Габриел ще открие Бизнес форум „Балкани-Средиземно море“. Събитието ще се проведе в Парк хотел Витоша.

10.00 часа Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще открие форум „Проектни предложения на ВиК оператори за финансиране по ОПОС 2014-2020 г.“ в „София Хотел Балкан“ в зала „Роял“.

10.00 часа Публична дискусия на тема „Европейски диалог: Идеи за по-добра Европа” ще се проведе в Информационния център на Министерство на отбраната на ул. „Г. Раковски” 106.

10.00 часа Румен С. (кмет на пернишкото село Дивотино) застава пред 25 състав на Софийския градски съд по обвинения за укриване на данъци в особено големи размери.

10.30 часа Информационен щанд, където ще бъдат раздавани материали за Европейския съюз, както и информация и съвети за правата ни при пътуване, пазаруване и почивка в рамките на Общността ще отвори врати в Дома на киното (ул. „Екзарх Йосиф“, №37 в София). Събитието се провежда под мотото „Европа е възможност. Европа е свобода и сигурност. Европа си ти“ и е по повод Деня на Европа.

11.00 часа Официалното откриване на Деветото издание на Софийския фестивал на науката ще се състои пред сградата на Форум „Джон Атанасов“ в София Тех Парк. Сред участниците в него ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова и Огнян Златев – ръководител на Представителството на ЕС в България.

11.00 часа Годишният доклад по колективно договаряне на заплатите за 2018 година и очакванията за ръста им през 2019 година ще бъде представен в залата на 11-ия етаж на КНСБ.

11.00 часа „Ден на Европа” ще се проведе в пешеходната зона на бул. „Витоша“ (до паметника на Алеко Константинов), концерт на Джаз формация „София“ (при лоши метеорологични условия концертът ще се състои в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ – под купола на Ларгото).

11.30 часа Финансовите резултати, планове и прогнози на компанията на локално и глобално равнище в рамките на изминалата година и първото тримесечие на 2019 г ще бъдат представени в централата на Нестле България.

11.30 часа Вицепрезидентът Илияна Йотова организира дискусия „Тема: Европа“ със студенти в Аулата на Софийския университет.

12.00 часа Пресконференция за „Банско джаз фест“, който ще се проведе между 6 и 10 август тази година, започва в Националния пресклуб на БТА.

12.00 часа „Европейска музикална разходка“, концерт на Софийския духов оркестър ще се проведе пред Народен театър „Иван Вазов“.

12.30 часа Среща с ръководството на партия "Единна Русия" ще се проведе в централния офис на "Коалиция за България" на ул. „Врабча“ 23.

13.00 часа Световноизвестният испански тенор Хосе Карерас ще бъде удостоен с почетното звание „Доктор Хонорис Кауза“ в концертната зала на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“.

13.00 часа Двудневно събитие „Бизнес форум Балкани и Средиземно Море“ ще се състои в Парк хотел Витоша.

13.00 часа Подписване на договорите за предоставяне на „Патронажна грижа“ ще се състои в сградата на МТСП.

13.30 часа Христо П., бивш управител на „Фонд научни изследвания“ застава пред 11 състав на Софийския градски съд по обвинения за умишлена безстопанственост.

13.30 часа Петър П. се изправя пред 11 състав на Специализирания наказателен съд по обвинения за престъпление по служба.

13.30 часа Любен Х. застава пред 18 състав на Специализирания наказателен съд. Обвиненията са за квалифицирани състави на изнудване.

14.00 часа Централната избирателна комисия ще проведе редовния си брифинг.

17.30 часа Литературна вечер под надслов: „Светлината, която изгаря: 45 години от смъртта на Костас Варналис“ ще се проведе в UniArt Gallery, Нов български университет (бул. „Монтевидео" 21, кв. „Овча купел“ 2).

18.00 часа Министър Боил Банов ще връчи Националната литературна награда за български роман на годината „13 века България“ 2019 в Литературен клуб „Перото“.

18.00 часа Лекция на художника и фотограф Димитър Христов на тема „Единна хармония цвят и музика“ ще се проведе в галерия „Академия“.

18.00 часа Изложба "Чудната градина" на художничката Цвети Борисова се открива в Арт Галерия 36, на ул. "Славянска" 40 в София.

18.00 часа "Коалиция за България" ще отбележи Деня на Европа и Деня на победата над хитлерофашизма с концерт на група "Сигнал" в хотел "Маринела", зала ЕФЕ.

18.30 часа Концерт на Камерен ансамбъл „Софийски солисти“ ще се проведе в Античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“ – под купола на Ларгото. Проявата е посветена на Деня на Европа.

18.30 часа Изложбите, влизащи в рамките на тазгодишната програма на 24-тото Габровско биенале на хумора и сатирата, ще бъдат представени в Генератор на бул. „Черни връх“ 47.

 Още интересни събития от деня stolica.bg/kalendar

 

 

 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Виц на седмицата Виж Още

Защо в София пукат гумите на варненци?

Защото им се диша свеж морски въздух.

Късмет на деня

Умът ти е като някое дистанционно, винаги липсва, когато ти трябва.

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right