Времето и предстоящите събития на 9 януари 2023 г.

-

Снимка: Столица.bg

Времето на 9 януари 2023г. :

Днес в София ще е предимно облачно. На места в сутрешните часове се очаква мъгла и ниска облачност. След обяд от запад ще започне бързо увеличение на облачността, а през нощта срещу вторник ще завали дъжд. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и ще вече ще бъде по-ниско от средното за месеца. Максималните температури в София ще са около 8°.

В планините около обяд от запад облачността ще започне да се увеличава, до вечерта ще е значителна и в западните райони ще завали дъжд, над около 1800 метра - сняг. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 6°, на 2000 метра - около минус 1°.

Предстоящи събития :

11:00 часа В Централното фоайе в Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски" ще бъде открита антарктическата фотоизложба "Гео-Био-поход на млади учени към ледения континент" на членове на APECS (Асоциация на младите полярни изследователи), посветена на 60 години от създаването на Геолого-географския факултет и на 60 години от създаването на Биологическия факултет.

11:00 часа На изхода на София в посока Пловдив, в началото на АМ „Тракия“ Изпълнителният директор на Агенция „Автомобилна администрация" Бойко Рановски ще представи информационната система за подпомагане на контролната дейност на агенцията.

14.00 часа В зала "Пресцентър“ на МРРБ ще се проведе пресконференция на тема "Изразходвани публични средства за незаконно строителство на държавни обекти“. Участие ще вземе арх. Иван Шишков – министър на регионалното развитие и благоустройството.

14:30 часа На ул. „Московска 33“ - зала № 1, както и на  фейсбук страницата на СОС ще се проведе заседание на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столичния общински съвет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 19 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 19 април. Двуетажен автобус от пл. "Алек...

Прочети още keyboard_arrow_right