Времето и предстоящите събития в София на 18 декември 2022 г.

Времето и предстоящите събития в София на 18 декември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 18 декември 2022 г.

Облачно и значително по-хладно от вчера ще е времето в столицата днес. Сутринта термометрите ще показват около 4 градуса, а по-късно през деня максималните температури ще достигнат едва до 6-7 градуса.

През целия ден над София ще има гъста облачност, като се очакват слаби превалявания от дъжд. Ще духа умерен вятър от запад – северозапад.

Предстоящи събития:

10:00 ч. Започва поредния ден от инициативата Коледна приказка в Банкя. Празничното градче е разположено на ул. „Майор Коста Паница“ и през целия ден ще предлага забавления за малки и големи. В 14:30 ч. се очаква на място да пристигне и самия Дядо Коледа, който ще раздаде подаръци на децата.

10:30 ч. Творческа работилница за малки и големи ще отвори врати в храм „Св. Николай Софийския“. Там деца и родители ще изработят сувенири и сурвачки, с които ще зарадват живеещите в Дом за стари хора "Зона Б-5" за празника Рождество Христово.

11:00 и 12:30 ч. Детският спектакъл "Ян Бибиян и дяволчето Фют" ще бъде представен на сцената на общински театър „Възраждане“. Автор: Христо Ботев Станчев; Режисьор: Христо Ботев Станчев; Композитор: Георги Георгиев; Участват: Роберт Янакиев, Ивет Радулова, Христо Ботев Станчев, Лили Шомова, Станислав Пеев, Свежен Младенов.

19:00 ч. Представлението по Уилям Шекспир „Ромео и Жулиета“ ще бъде поставено на сцената на Младежки театър „Николай Бинев“. Режисьор на спектакъла е Анастасия Събева. Участват: Ахмед Юмер, Августина-Калина Петкова, Боян Арсов, Кремена Деянова, Койна Русева, Николай Владимиров, Николай Луканов, Станислава Николова, Стефан Мавродиев, Юлиян Петров, Явор Вълканов, Константин Николов

20:00 ч. Стендъл комедията на Явор Борисов „Тъп оптимист“ ще бъде представена на сцената на Сатиричен театър „Алеко Константинов“. Постановката е на Калин Сърменов.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 24 април 2024 г....

Времето на 24 април 2024 г. Предимно облачно с кратки превалявания ще е времето в София днес. Сутринта термометрите ще ...

Прочети още keyboard_arrow_right