Времето и предстоящите събития в София на 18 октомври 2022 г.

Времето и предстоящите събития в София на 18 октомври 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 18 октомври 2022 г.

Слънчево и топло за сезона ще бъде времето в столицата днес. Сутринта е по-хладно и максималните температури са около 8 градуса, но по-късно през деня максималните ще достигнат до 20 градуса.

През целия ден ще бъде ясно и валежни не се очакват. Ще духа слаб източен вятър.

Предстоящи събития:

9:00 ч. По повод отбелязването на Европейския ден за борба с трафика на хора, Националната комисия за борба с трафика на хора (НКБТХ) организира дискусионен форум на тема "Устойчивост на политиките за противодействие на трафика на хора. Срещата ще се състои в "Гранитната зала“ на Министерския съвет.

9:30 ч. Заседание на Постоянната комисия по образование, култура, наука и културно многообразие на СО. Събитието ще се състои в зала 1, ет. 2, ул. „Московска“ №33 и ще се излъчва на страницата на СОС във Facebook.

10:00 ч. Президентът на Армения Вахагн Хачатурян ще бъде посрещнат от държавния глава Румен Радев с официална церемония, която включва почетен караул и 21 топовни артилерийски салюта в чест на госта. Събитието ще се състои на пл. "Св. Ал. Невски“. Вахагн Хачатурян ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.

10:00 ч. Пресконференция на КНСБ и КТ "Подкрепа" в централата на КНСБ на пл. "Македония" 1, ет. 2, зала "Азия". На нея ще бъдат обявени съвместни действия и искания за ръст на доходите, мерки за овладяване на кризата и запазване на заетостта. В пресконференцията ще участват президентите на КНСБ Пламен Димитров и на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, вицепрезидентите на КНСБ, директорът на ИССИ Любослав Костов, икономическият съветник на президента на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова, лидери на федерации към двете конфедерации.

10:30 ч. Президентът Румен Радев и държавния глава на Армения Вахагн Хачатурян ще проведат среща на "четири очи“ на „Дондуков“ 2, след което ще ръководят пленарните разговори между официалните делегации на България и Армения.

11:00 ч. Заседание на Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към СО. Заседанието ще се проведе в зала 1, ет. 2,   ул. „Московска“ № 33 и ще се излъчва на живо във Facebook страницата на СОС.

11:00 ч. Пресконференция, организирана от EOS в България, на която ще бъдат оповестени резултатите от ежегодното проучване на EOS Group "Навици на плащане в Европа 2022“. Брифингът ще се състои в Националния пресклуб на БТА, бул. "Цариградско шосе“ № 48.

11:00 ч. Официално ще бъде представен проектът "Маршрут на мозайките в София“. Събитието ще се състои в зала 1 на АККК "Сердика“. Проектът представя мозайки в София от различни исторически периоди – от антични до съвременни образци.

11:45 ч. Румен Радев и Вахагн Хачатурян ще подпишат съвместна декларация във връзка с 30-ата годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Армения. Събитието ще се състои в Гербовата зала. В присъствието на двамата президенти ще бъде подписан и протокол за създаване на Арменско-Българска търговско-икономическа камара.

13:00 ч. Държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще участва в отбелязването на Празника на военните парашутисти пред паметната плоча на загиналите парашутисти.

13:00 ч. Заседание на Постоянната комисия по финанси и бюджет на Столична община. Заседанието ще се проведе в зала 1, ет. 2, ул. „Московска“ 33 и ще се излъчва във Facebook страницата на СОС

14:00 ч. В небето над София ще бъдат пуснати 1200 розови балона по повод Световния месец за борба с карцинома на млечната жлеза. Събитието ще се състои на страничната площадка на Моста на влюбените (от страната на клуб "Перото“).

15:00 ч. Кръгла маса на тема "Подготовката за повторна употреба и рециклирането на матраци като част от кръговата икономика" ще се проведе в БТТП. В рамките на събитието ще се представи демонстрационния проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци.

17:00 ч. Брайън Роджърс, артистичен директор и съосновател на The Chocolate Factory Theater (Ню Йорк) и арт мениджърът и изследовател - Томас Ердер (Берлин) ще говорят за независимите сцени на съвременните изпълнителски изкуства в Европа и САЩ. Събитието ще се състои в РЦСИ "Топлоцентрала“.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
  • Да, ще избере (21%, 31 Гласове)
  • Няма да избере (25%, 37 Гласове)
  • Да, на ротационен принцип (12%, 18 Гласове)
  • Ще има нови избори (31%, 45 Гласове)
  • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 147 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г....

Времето и предстоящите събития в София на 19 април 2024 г. Времето на 19 април 2024 г. Слънчево преди обед и облачно ...

Прочети още keyboard_arrow_right