Времето и предстоящите събития в София на 28 октомври 2022 г.

Времето и предстоящите събития в София на 28 октомври 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 28 октомври 2022 г.

Предимно слънчево и топло за сезона ще бъде времето в столицата днес. Сутринта термометрите ще показват 5-7 градуса. По-късно през деня ще се затопли и максималните температури ще достигнат до 19-20 градуса.

Валежи не се очакват. В първата половина на деня ще духа слаб западен вятър, който в следобедните часове ще преориентира от изток - североизток.

Предстоящи събития:

10:30 ч. Заместник-министърът на външните работи и говорител Костадин Коджабашев ще представи актуална информация за работата на ведомството на редовен брифинг за медиите. Пресконференцията ще се състои в сградата на МВнР.

11:00 ч. Пресконференция на тема: "Величието на българите в древността. Гибелната трета национална катастрофа. Изход за спасението на България и за подобряване на живота на народа“ ще се проведе в пресклуба на БТА.

11:00 ч. Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще проведе среща във формат "закуска с инвеститори“ с представители на германския бизнес в България. Срещата ще се състои в зала "Тържествена“ на Военния клуб. Срещата се организира с подкрепата на Посолството на Германия и Германо-Българска индустриално-търговска камара у нас.

18:00 ч. Концерт по повод храмовия празник на катедралата „Св. вмчца Неделя“. В събитието ще вземат участие: - мъжки църковен хор „Св. Наум Охридски“ с диригент д-р Андрей Касабов; - детски църковен хор „Св. Серафим Софийски“ с диригент Анелия Кочева; - камерен хор при храм „Св. вмчца Параскева“ с диригент Нели Трошева; - Софийски свещенически хор с диригент ставрофорен иконом д-р Кирил Попов.

19:00 ч. Най-голямото състезание за предприемачески идеи "Започни млад“, което подпомага млади и начинаещи ентусиасти да реализират своите бизнес идеи. Събитието ще се проведе в Тържествена аула на СУ "Климент Охридски“. Новото издание на състезанието е насочено към настоящи и бъдещи предприемачи от София.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 18 април 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 18 април. Третото издание на фестивала "...

Прочети още keyboard_arrow_right