Времето и предстоящите събития в София на 30 ноември 2022 г.

Времето и предстоящите събития в София на 30 ноември 2022 г.

Снимка: Столица.bg

Времето на 30 ноември 2022 г.

Облачно, дъждовно и хладно ще продължи да бъде времето в столицата и днес.

В ранните сутрешни часове термометрите ще показват 3-4 градуса, а по-късно през деня максималните температури ще се увеличат едва до 5 градуса.

През целия ден над София ще има купесто-дъждовна облачност, като се очакват слаби, но продължителни валежи от дъжд. Ще духа умерен източен вятър.

Предстоящи събития:

8:30 ч. Протестна акция ще се проведе до служебния вход на Народното  събрание. Тя е в продължение на започналата през септември кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" и категоричното настояване за приемане на нов бюджет за 2023 г.

10:00 ч. Държавният глава Румен Радев ще посрещне президента на Република Косово Вьоса Османи-Садриу с официална церемония на пл. "Св. Ал. Невски“. Тя ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.  

10:30 ч. Двамата президенти ще проведат среща на "четири очи“ на "Дондуков“ 2, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.  

11:45 ч. На церемония в Гербовата зала в присъствието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен медал на президента на Република Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR).

18:00 ч. Представяне на книгата: "Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски“. Събитието ще се състои в зала "Вяра“ на Столична библиотека – площад "Славейков“ № 4. Отец Евстати Янков е един от най-видните духовници на Българската православна църква през първата половина на ХХ век, който не само в Чепеларе, а и на много места в страната и чужбина, православните християни все още помнят и ревностно почитат като праведник и изповедник на светото Православие.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right