Женският ягуар от столичния зоопарк е в добро здраве

предлед на женски ягуар

Снимка: Столичен зоопарк

17-годишната Крейзи, женският ягуар от столичния зоопарк, бе прегледана обстойно от ветеринарните лекари от зоопарка и специалистите от Централната ветеринарна клиника, споделят от ръководството. 

За целта бе използвана упойка, за да се осъществи обстоен преглед на живитното. Лекарите ѝ взеха кръв за изследвания, изрязазаха ноктите и прегледани зъбите й. Извършена е и кратка хирургическа интервенция на лакътя за отстраняване на абсцес.

Ягуарът Крейзи е с тегло в норма  - тежи 67 килограма. Сега екзотичното животно вече се намира в своите заграждения в зоопарка в добро здраве, въпреки възрастта си.

Крейзи е родена в Ловешкия зоопарк през 2005 г. и от 2006 г. живее под грижите на гледачите и ветеринарните лекари на Зоологическа градина - София. Крейзи е енергична и обича да си играе със своя партньор Наварино, който е две години по-млад от нея. Обича да яде сурови яйца.

Столичният зоопарк участва в 8 програми за застрашени видове на Европейската асоциация на зоопарковете и аквариумите, като една от тях е точно за опазване на ягуарите.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Новините в София: Най-важното за деня 27 март 2024 г....

Столица.bg ви представя вечерния информационен бюлетин с акцентите от София на 27 март.  Кога ще има кръстовище на...

Прочети още keyboard_arrow_right