Отвориха офертите за ремонт на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“

-

Снимка: Столица.bg

Общо 12 са отворените оферти на участниците в обществената поръчка за основен ремонт на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“, съобщават от АПИ.

Индикативната стойност на поръчката е 75 475 000 лв. без ДДС.

С изпълнението на ремонтните дейности ще бъдат осигурени необходимите условия за безопасност на движението в тунелните съоръжения, в съответствие със съвременните изисквания за обектите, разположени по основната TEN-T мрежа, включваща най-важните международни връзки в ЕС.

Обществената поръчка е в две обособени позиции:

- ремонтът на тунел „Топли дол“ при 39-ти км на АМ „Хемус“. Индикативната стойност на ремонта е 35 650 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение на строителните дейности е 18 месеца.
Рехабилитацията на съоръжението предвижда изграждане на нова хидроизолационна и отводнителна система, нова облицовка и тротоарни блокове в тръбата за София. Ще бъде извършена реконструкция на пътното платно и на порталните участъци на тунела, както и разширение на тротоарите в тръбата за Варна. За повишаване на безопасността на съоръжението ще бъдат изградени две пешеходни евакуационни напречни връзки между тръбите на съоръжението. Ще бъдат обновени асфалтобетонова настилка, хоризонталната маркировка и вертикалната сигнализация.

- ремонтно-възстановителните дейности на тунел „Правешки ханове“ при км 54-ти на АМ „Хемус“. Прогнозната стойност на строителните дейности е 39 825 000 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение също е 18 месеца. Двете тунелни тръби ще са с нова облицовка, съвременна дренажна и хидроизолационна система и тротоарни блокове. Предвидено е подобряване на отводняването. Ще бъдат основно ремонтирани вече изградените 7 напречни връзки, свързващи двете тръби на тунела, което ще позволи те да бъдат използвани за аварийни изходи. Тунелът ще разполага и с комбинирани аварийни ниши с хидранти, SOS телефони, пожарогасители и др.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ботевградчанин попадна в болница с прободна рана след семеен скан......

Мъж от Ботевград се озова с прободна рана в болница след семеен скандал, съобщават от пресцентъра на Областната дирекция...

Прочети още keyboard_arrow_right