Родители не могат да разделят детето си, помогна им полицията в Елин Пелин

Родители не могат да разделят детето си, помогна им полицията в Елин Пелин

Снимка: Столица.bg

Майката не изпълнява съдебно решение и обвинява бащата в отвличане, пуска клип в социалната мрежа

Разведени родители се опитаха да разделят детето си, но неуспешно. Намесата на полицията в Елин Пелин реши проблема поне засега. Адекватната намеса на пазителите на закона и намесата на социалните служби са предотвратили поредната семейна драма, където потърпевшо и единствено е само детето.

Сканадалът между родителите изухва на 30 юли т. г. в ранната утрин. Около 8.40 в полицията в Елин Пелин е получен сигнал за скандал на бул. Новоселци. Следват още два. Единият е за отказ на майка да предаде детето на бащата, както се изисква според съдебно решение. Другият е от самата майска, че бившият й съпруг отвлича детето им, съобщиха от МВР.

Докато скандалът се вихри публично и институионално майката пуска и клип в социалните мрежи.

Незабавно на адреса са изпратени полицейски служители и пред тях жената обяснила, че бившият й съпруг е отнел дъщеря им, ударил я е, после предал детето на свой роднина, който се отправил към поликлиниката. Дядото по майчина линия тръгнал след тях, но не успял да вземе внучката си.

За изясняване на казуса, родителите на жената били поканени в районното управление, а към 8.50 часа бащата се явил в полицията заедно с детето, за което веднага е уведомена майката.

Полицейските служители оказали и съдействие на държавен съдебен изпълнител, изготвил протокол, а в присъствието на социалните детето е предадено на бащата, според съдебното решение. Всички замесени в семейната драма са дали показания по случая и са съставени предупредителни протоколи по чл. 65 от ЗМВР.

От полицията в Елин Пелин уточняват, че през последните месеци техни служители на няколко пъти са оказвали съдействие във връзка с подадени жалби от всеки от двамата родители за неизпълнение на съдебни решения. Образувана е проверка и случаят е докладван в Районна прокуратура - Елин Пелин.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Магистрати от Софийска окръжна прокуратура с лекция пред ученици...

Прокурорите от Софийска окръжна прокуратура Нина Панчева и Йова Петрова изнесоха открит урок пред учениците от 10 клас н...

Прочети още keyboard_arrow_right