5 важни стъпки по смяна на щрангове в апартамента

Смяна на щрангове

Снимка: Intermontaj.com

Ако се е стигнало до смяна на щрангове, то този ремонт не може да търпи отлагане. Така е, защото старите тръби могат да протекат и да наводнят вашето жилище и апартамента на съседите отдолу. Предполагаме, че не искате да нанасяте вреди на съкооператорите си, както и не желаете домът Ви да плува във вода. Единственият начин е да смените щранговете. За да стане това, е необходимо да извървите 5 стъпки, с чиято помощ ще постигнете пълен успех.

Изберете фирма за смяна на щрангове

Идеята да повикате квартален водопроводчик, който да извърши смяна на щрангове, не е много добра. Истината е, че тази задача трябва да се даде на специалисти. Такива ще намерите във фирмите за ВиК услуги. Едни от тях ще Ви предложат подходящи цени и условия, а други не. За да стигнете до правилния изпълнител, направете проучване на няколко различни оферти.

Предложете услугата на съседите си

Ако живеете в стара сграда – блок или кооперация, то тогава има истински риск от морално остаряване и амортизация на тръбите. Това едва ли е само във вашия дом. Предложете на общото събрание масова смяна на щрангове, тъй като така услугата ще Ви излезе по-евтино.

Потърсете подходящите материали

Старите тръби от метал не вършат работа. Те корозират сравнително лесно и бързо. За това, е необходимо да проверите офертите за подмяна на щрангове, с полипропиленови тръби или тръби от ПВЦ. Тези материали издържат значително по-дълго, като при тях гаранцията е поне 15 години. Не правете компромиси с качествените материали, за да нямате проблеми.

Инвестирайте в качеството

Не е нужно да издирвате най-евтините услуги по смяна на щрангове. По-добре акцентирайте върху качеството, понеже този ВиК ремонт ще остане за дълги години напред. Ако не намерите добра фирма, която да свърши работа, нищо чудно много скоро пак да се наложи да плащате. В интернет могат да се намерят доказано добри водопроводчици за подмяна на тръбите.

Не закъснявайте със смяната на щрангове

Има граждани, които си мислят, че няма да се случи нищо лошо, ако отменят важната смяна на щрангове дълго време. Това обаче не е така. Колкото повече се бавите с ремонта, толкова по-сложна ще става ситуацията. Вземете въпросът под внимание и направете всичко възможно да заделите средства и да повикате професионалистите. Ако последвате този съвет ще си спестите много нерви, а също така и пари. Не е напразно, че написахме всичко това и дано да сте си извадили поуки от всичко, което споделихме в редовете по-горе. Пожелаваме Ви успехи!

*Реклама

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Как смятате, че трябва да е таксуването след въвеждането на новата тикет-система в София?
 • На разстояние (38%, 126 Гласове)
 • На време (15%, 49 Гласове)
 • И двете (разстояние и време) (17%, 58 Гласове)
 • Сега си е добре, да остане фиксирана цената (26%, 87 Гласове)
 • Не мога да преценя (4%, 12 Гласове)
Общо гласували: 332 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Почина д-р Иван Иванов, бивш директор на Зоологическа градина – С......

Дългогодишният директор на ОП „Зоологическа градина – София“ – д-р Иван Иванов почина на 2 декем...

Прочети още keyboard_arrow_right