5400 стари коли за премахване са стикирани в София

-

Снимка: Столичен инспекторат

Столичен инспекторат съвместно с комисия от експерти установи за 2022 г. на територията на Столична община 5412 излезли от употреба моторни превозни средства.

Паркираните на общински терени и изоставени от собствениците коли са получили стикер - предписание за предприемане на действия в тримесечен срок от техните собственици, съобщават от инспектората. С гратисния период се дава възможност на водачите на такива автомобили да ги преместят на частни терени, да преминат на годишен технически преглед, с което да отпадне един от критериите за ИУМПС, или сами да ги предадат за рециклиране.

Най- много стикирани коли през 2022 г. има в районите „Младост“, „Красно село“ и „Надежда“. Отчетени са 1278 броя ИУМПС-та доброволно преместени от общински площи, намиращи се в „Изгрев“, „Младост“, „Сердика“, „Подуяне“ и „Илинден“, а близо 300 коли са преминали преглед и за тях предписанието вече не е в сила. Репатрирани на площадки да разкомплектоване са били 623 броя негодни автомобили.

Работата по установяване на излезли от употреба превозни средства продължава, както и тяхното премахване, отбелязват от инспектората. При осъществяването на ежедневен контрол собствениците се съветват сами да предприемат необходимото по отношение преместване или предаване за скрап, за да не се стига до административната мярка.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

  • EUR
    1.95583
  • GBP
    2,21747
  • USD
    2,00516
  • CAD
    1,48428
  • CHF
    2,04478
  • JPY
    1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

МОН обявява 2 май за неучебен ден...

МОН ще предложи 2 май да бъде неучебен ден в цялата страна, съобщи служебният министър Галин Цоков, цитиран от БНР. Пре...

Прочети още keyboard_arrow_right