Агенцията за закрила на детето се самосезира по случая с агресия между деца в София

-

Снимка: Столица.bg

Държавната агенция за закрила на детето се е самосезирала веднага по повод телевизионен репортаж за оказано физическо насилие над дете от друго дете в град София, съобщава БГНЕС.

Шестокласнички се биха в столичен МОЛ

Агенцията незабавно е уведомила директора на Дирекция „Социално подпомагане“– Лозенец и началника на 04 РУ – СДВР за предприемане на действия по компетентност. За случая е изискана и информация и от ръководството на търговския център.

Служителите от Дирекция „Социално подпомагане“ имат правомощията да работят на терен, както с детето, жертва на насилие, така и с детето, което го е извършило. При необходимост ще бъдат насочени към ползване на социални услуги, както за подкрепа, така и за преодоляване на агресивното поведение.

Индивидуално ще се прецени свикване на Координационен механизъм за насилие с експерти от всички компетентни институции – МВР, Прокуратурата, Дирекция „Социално подпомагане“ и представител на общинската администрация, за да се намери най-точния подход за работа с всички замесени в случая.

„Отново сме свидетели на акт на агресия между деца, заснет и тиражиран в онлайн пространството. Сигурна съм, че всички замесени деца имат своето обяснение за случилото се и ролята на възрастните като превенция, а и като последствие е отново на дневен ред. Наша задача в този момент е децата да разберат, че нещо, което им се струва безобидно и забавно, може да е твърде опасно и с тежки последствия за друго дете. Децата са изключително умни, но и също толкова чувствителни и изискващи внимание колкото и да сме заети в ежедневието. Затова е важно да намираме време и за разговори с тях по теми за комуникация и емоционална интелигентност с другите. Дължим им ги, за да удовлетворяваме потребностите им и да не стигаме до подобни ситуации “, коментира д-р Елеонора Лилова, председател на ДАЗД.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ученичка от София спечели международно състезание по английски ез......

Гордост за страната ни донесе шестокласничката Боряна Ангелова, която спечели първо място за ниво А1 и сред всички участ...

Прочети още keyboard_arrow_right