БНБ пуска монета от два златни лева с лика на Паисий Хилендарски

-

Снимка: БНБ

Българската народна банка пуска в обращение златна възпоменателна монета на тема „Паисий Хилендарски – два златни лева“. Монетата ще е в обращение от понеделник, 27 юни.

Цената на монетата е 3755 лева, съобщават от банката. Тиражът е 4000 броя. Автори на художествения проект са Ваня Димитрова и колектив от "Монетен двор"ЕАД.

Монетата ще се продава в Българската народна банка – на две каси на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ на ул. „Михаил Тенев“ № 10 в столицата, както и в офиси и клонове на Банка ДСК АД, Първа инвестиционна банка АД, Райфайзенбанк (България) EАД, Тексим Банк АД и Централна кооперативна банка АД.

В периода от 27 до 29 юни 2022 г. включително всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от Българската народна банка по 1 монета, след което възпоменателната монета „Паисий Хилендарски – два златни лева“ ще се продава без ограничения.

В този период едно физическо лице да може да закупи по 1 възпоменателна монета, независимо дали я закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретна възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да са пълнолетни, т.е. да имат навършени 18 години.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В УНСС София обсъдиха създаване на Академия по електронно управле......

Създаването на Академия по електронно управление, в която студентите на УНСС да усвоят специфични умения лично от предст...

Прочети още keyboard_arrow_right