Боклуци в неравностойно положение - кой ще глоби нарушителите?

Боклуци в неравностойно положение - кой ще глоби нарушители?

Снимка: Столица.bg

За автомобили нарушители има глоби, за фирмите за чистота - не!

Контейнери за отпадъци на парко място за инвалиди! За тази насправедливост сигнализира бдителен столичанин пред Столица.bg. Там ли  е мястото на съдовете за отпадъци?, пита авторът на снимката "Боклуци в неравностойно положение ".

Обозначеното парко място за автомобили на инвалиди се е превърнало в "джоб" за боклуци. Ако там спре друг автомобил, той ще бъде санкциониран като нарушител. Ще бъде санкзионирана и фирмата за чистота?

Улицата с "Боклуци в неравностойно положение" е в центъра на София, до НЦЗПБ, район Оборище.

Оказва се, че отпадъците са по-важни хората с увреждания. Контейнерите в София се поставят по предварително определени схеми. Често обаче са преместени на неподходящи места и пречат на автомобили, пешеходци и на движението. 

И често те са преместени от бързащи служителите на сметоизвозващата фирма в района. Кой премести контейнерите на парко място за инвалиди и ще бъде ли санкционирана сметопочистващата фирма в район Оборище?, пита авторът на снимката.

Иначе в Столична община Столичен инспекторат е отговорен за контрола на фирмите по чистота, а Центъра за градска мобилност за зоните за паркиране!

За нередности подавайте сигнали в Столица.bg на "Изпрати новина".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Майката, подала сигнала за разменените бебета в Шейново: Не ми е ......

"Не ми е минавало през ума, че това може да се случи в 21 век. Отивам с цялото си доверие да родя в тази болница. Живея ...

Прочети още keyboard_arrow_right