Начална страница / Още / Браншови организации излязоха с декларация заради катастрофата край Своге

Браншови организации излязоха с декларация заради катастрофата край Своге

Строителите на пътищата в България не убиват. Това написаха в специална декларация до медиите браншови организации, Камара на строителите в България (КСБ), Българска браншова камара “Пътища” (ББКП), Българска браншова асоциация “Пътна безопасност” (ББАПБ).

Тези организации излизат с декларация, за да се защитят от политически и журналистически спекулации за качеството на изпълняваните обекти. Те твърдят, че има почтенност на участниците в инвестиционния процес на проектиране, изграждане, ремонт и поддържане на пътната инфраструктура. Изявлението им е по повод обвиненията, че пътят край Своге е некачествен и е една от причините за инцидента с автобуса,  при който загинаха 17 души и 27 бяха ранени.

Изброените организации твърдят, че твърденията, че строят некачествено пътища злепоставя името на хиляди работници, техници и инженери, които са се посветили на строителството.
В деклрацията си браншовите сдружения са категорични, че в пътностроителния бранш се работи по ясни правила, разписани в Европейски директиви, национално законодателство и технически спецификации.

Харесайте нашата страница и следете всички новини от столицата

Коментари

коментара

Относно Александра Никова

Виж също

Сцена в Народния театър ще носи името на Апостол Карамитев

Сцена на името на легендарният български актьор Апостол Карамитев ще кръстят в Народния театър “Иван …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *