Бус с монтанска регистрация изхвърля отпадъци в столичния Горубляне (СНИМКИ)

photo_library
 • Бус с монтанска регистрация изхвърля отпадъци в столичния Горубляне

  Снимка: Столичен инспекторат

 • Бус с монтанска регистрация изхвърля отпадъци в столичния Горубляне

  Снимка: Столичен инспекторат

Наложена е глоба на гражданин, изсякъл дървета и храсти в имот на ул. "Цар Симеон"

Син бус с монтанска регистрация и езхвърлял чували със строителни отпадъци до контейнер за битови отпадъци в Горубляне, район Младост-Столична община. Граждани, възмутени от нарушението, веднага са сигнализирали Столичен инспекторат, съобщиха на сайта си от контролиращото звено.

Въпреки почивния ден, веднага са предприети действия за съставяне на акт на нарушителите. Гражданите са снимали буса нарушител. Собственикът на автомобила,  от който са изсипани отпадъците ще бъде установен по административен път чрез регистрационния номер и ще се състави акт за допуснатото административно нарушение.

От Столичен инспекторат припомнят, че всеки, който след ремонтни дейности генерира строителни отпадъци и други е длъжен да организира за собствена сметка събирането и извозването им от лицензирани фирми. Нарушителите подлежат на санкция.

Акт за нарушение и глоба е наложена на друг гражданин в София, след като той без разрешение е рязал дървета и храсти. Неправомерното изсичане на дървесни видове е установено в имот на на ул. "Цар Симеон" до бл. 317 А, район Илинден-Столична община. Сигналът пък е подаден от граждани до Оперативния център на Столичен инспекторат.

Веднага на мястото са изпратени инспектори от район Илинден и при направената проверка е установено лице, което извършва сеч на дървета и храсти без да има разрешителни документи от районната администрация, соъбщиха от Столичен инспекторат.

Отсичане или изкореняване на дълготрайни дървета и храсти е забранено, независимо от собствеността на имота. В случаите, когато това се извършва, трябва да има разрешение от съответната районна администрация въз основа на експертно становище, припомнят от Столичен инспекторат.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столични агитки се включват в национален протест на футболните фе......

Формации на футболни привържени от цяла България излизат на протест в Пловдив на 12 февруари, неделя, 2023 г., потвръдих...

Прочети още keyboard_arrow_right